Ulkoilua yhdessä ja yksin

Pidän luonnossa ulkoilusta, yhdessä muiden ihmisten kanssa ja yksin. Kun lähden yksin ulkoilemaan, lähden perus tylsästi lenkille, joko kävellen tai juosten (lue: hidasta hölköttelyä ja pitkiä pakollisia lepotaukoja kävellen). Lahdessa asuessa harrastin pyöräilyä, mutta Helsingissä on ollut helponta liikkua jalan ja julkisilla.

Yhdessä ulkoilen ystävieni kanssa, mutta vain yhden ystävän kanssa kerrallaan. Kahdestaan liikkuminen avaa luontevimman mahdollisuuden keskustelulle ja vahvasti läsnäolevalle kohtaamiselle. Silloin tällöin saan paremman puoliskonikin ”innostumaan” kanssani luontoon ja raittiiseen ulkoilmaan. En tiedä millä olen kiristänyt..

Ulkoilu virkistää niin mieltä kuin ruumista. Kun hengitys tihenee ja hiki puskee pintaan, tulee hyvä olo. Raittiin ulkoilman hengittäminen ja kauniiden maisemien katseleminen rauhoittaa ajatuksenjuoksua. Yksin ulkoillessa on myös hyvä tilaisuus kiireettömään pohdiskeluun.

WP_20160521_014

Eilen tein ystävän kanssa puolentoista tunnin kävelylenkin lauantai-illan ratoksi. Välillä istuimme puistonpenkillä ja keskustelimme. Aiemmin tällä viikolla tein toisen ystävän kanssa lenkin Töölönlahden ympäri. Yleensä en ehdi ulkoilla ihan näin usein, mutta vajaa viikko sitten sain opinnot tehtyä tältä keväältä, mikä toi mukanaan paljon vapaa-aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s