Vallisaari

Eilinen vapaa ilta kului kävellessä kauniissa, vastikään yleisölle avatussa Vallisaaressa. Millainen kokemus entinen puolustusvoimien saari on ulkoilijalle? Saari eroaa naapuristaan Suomenlinnasta siten, että se on puhtaasti ulkoilualue. Saarella ei ole nähtävyyksiä, eikä juuri rakennuksiakaan. Saarta peittää metsä, jonka sisällä mutkittelee ulkoiluun merkitty hiekkatie. Saaren luonto on pitkälti koskematonta ja ympärillä lainehtiva meri tuo oman tunnelmasa saarella samoiluun.

Erikoisuutena on kaksi pientä lampea saaren sisällä,  maapenger viereiseen Kuninkaansaareen ja saaren eteläosassa mahtaileva näköalatasanne. Näkymät tasanteelta ovat huikeat, Suomenlinna näyttää pieneltä korkealta katsottuna ja horisontissa siintää Suomenlahden kaukaisia saaria. Saareen pääsee kauppatorilta lähtevällä vesibussilla, joka kulkee tunnin välein. Ihan joka illan lenkkikohde Vallisaari ei ole, sillä meno-paluu liput vesibussissa maksavat kahdelle aikuiselle neljätoista euroa. Mikäli ulkoilu ja luonnossa virkistäytyminen yhtään kiinnostavat, on saari kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. 🙂

 

2 thoughts on “Vallisaari

    1. Kannattaa käydä. 🙂 Vallisaari on, joskin paikoin voi olla vähän nyppyjä. Mutta uskoisin, että pystyy kulkemaan pyörätuolilla, tie on koko matkan sorapohjaa. Mutta Kuninkaansaari, siis se saari johon Vallisaaresta mennään pengertä pitkin, on liian mäkinen pyörätuolille. :/ Mutta kyllä itse Vallisaaressakin on jo ihan mukavasti ulkoilua. Näköalatasanteelle mennään tosin portaita pitkin, joten sinne ei pyörätuolilla pääse.

      Toinen, mitä mietin on vesibussimatka. Vesibussista nostettiin laiturille ramppi, mutta itse vesibussissa taisi olla portaita. Nyt en tosin muista varmasti, oliko rappusia vesibussin aulassa, jos jäisi siihen matkan ajaksi. JT-linelta voisi kysyä. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s