Viikonloppu Tallinnassa

Vietimme viime viikonlopun sukuloimassa Suomenlahden eteläpuolella – Tallinnassa. Matkamme alkoi jännittävillä käänteillä kun Länsisatamassa huomasimme, että laiva lähteekin Olympiaterminaalista. Ei muuta kun taxiin ja toivomaan parasta, että leppoosan verkkainen taxikuski ehtisi ajoissa perille. Olympiaterminaaliin päästyämme jonotimme tietämättämme rikki menneelle self check automaatille. Loppujen lopuksi kuin ihmeen kaupalla ehdimme ajoissa paattiin.

Paattina toimi Silja Europa, ei onneksi norovirus -epidemian takia uutisotsikoihin päätynyt Silja Symphony. Menin tietenkin näissä nimissä sekaisin ja ehdin jo laatia selviytymissuunnitelman, miten pestään käsiä huolellisesti ja olin tyytyväinen kun olin pakannut käsidesin mukaan. Vaikka paatti osoittautui turvalliseksi, mielikuvitukseni alkoi laukata. Olin ”varma”, että laiva uppoaa. Varmuuteni muuttui erheeksi, sillä selvisimme hengissä eteläisen naapurin pääkaupunkiin.

Tallinnassa tutustuimme pääasiassa historialliseen ja kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Yllätyin siitä, miten ison osan Tallinnan kantakaupunkia vanha kaupunki käsitti. Vanhan kaupungin osa oli aika laaja ja itse asiassa Tallinnan nykyinenkin kaupungin ydinkeskusta. Kadut ja talot huokuivat historian havinaa monipuolisine arkkitehtuureineen ja ulkoasuineen. Nautin erityisesti kaduista, joiden varrella talot vaihtelivat pastellin eri sävyissä. Oli vaaleanvihreää, vaaleanpunaista, beigeä, vaaleanharmaata, vaaleanruskeaa ja valkoista.

SAMSUNG CSC

Toinen yllättävä seikka Tallinnassa oli kirkkojen runsas määrä. Käsitykseni Virosta oli ja on tietysti yhä edelleen se, että maan uskonnollisuus ei ole vahvaa, eikä kirkolla ole siellä merkittävää asemaa. Vanhassa kaupungissa kirkkoja oli lähes vieri vieressä, mikä on totta kai ymmärrettävää, koska kyseessä on historiallinen kaupungin osa. Mutta niin kuin edellisessä kirjoituksessani toin ilmi, en ole ihan terävimmästä päästä ja siksi tällaisia yllätyksiä pääsee tulemaan.

SAMSUNG CSC

Tutustuimme viikonlopun aikana muutamaan eri kirkkoon: Tuomiokirkkoon, kahteen eri ortodoksiseen kirkkoon ja dominikaaniluostarin kirkkoon. Olin jo ennen matkaa selannut Tallinnan nähtävyyksiä ja päättänyt, että Tuomiokirkossa haluaisin käydä. Suomenlahden toisella puolella iski kuitenkin nuukuus ja tyydyimme vain kapuamaan kirkon torniin, sillä kierros kirkkosalissa olisi maksanut kaksi euroa. Torniin pääsystä piti pulittaa viisi euroa; tiedän että tornin valitseminen oli epäloogista, mutta oli se sen arvoista. Mitkä näkymät!

SAMSUNG CSC

Kirkkojen lisäksi jalkamme tallasivat kahdessa museossa: Kiek in de kök torni-museossa ja Viron valloitusmuseossa. Osan matkastamme saivat myös kävely linnan muurilla, opastus kaupungin alla kulkevissa tunneleissa, näköalatasanteet, kukka-näyttely puistossa ja samoilu siellä täällä. Nälkää tyydyttämään päädyimme lauantaina hipsterien luotsaamaan kuppilaan ja sunnuntaina intialaiseen ravintolaan. Ruoka oli maukasta ja hintataso useita euroja Suomea halvempaa.

SAMSUNG CSC

Viikonlopun aikana opin vähän viron kieltä. Tai oikeastaan luulin oppineeni, kunnes havaitsin, että poistin vain suomen kielen sanojen lopusta muutaman kirjaimen ja kuvittelin, että näin saadaan muodostetuksi sujuvaa viroa. Eihän se nyt ihan niin yksinkertaista ole, vaikka yhtäläisyyksiä esimerkiksi verbien taivutuksessa vaikuttaisi olevan reilusti.

Lyhytkin loma teki tehtävänsä ja viikonloppu Tallinnassa tuntui todelliselta irtiotolta arjesta. Pienoisena työnarkomaanina puhun yleensä vapaa-ajallakin työasioista, mutta tämän reissun aikana en uhrannut työasioille ajatustakaan. Etäännyin työasioista niin, että unohdin tänään aamulla pukea taskulliset vaatteet ylle, mikä on suntion työssä totaalimunaus. Avaimet ja puhelin kun on oltava koko ajan mukana.

Kokonaisuudessaan Tallinnan matka oli mahtava. 🙂 Todella mieluisa piristysruiske ja vaivaton maiseman vaihto. Kiitos kuvista kuuluu paremmalle puoliskolle, joka jaksoi kärsivällisesti räpsiä ikuistuksia. Tässä vielä muutama pilt.

Amen ja hyvää yötä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s