Arjen pieniä iloja

Eikös sitä niin sanota, että onni koostuu arjesta? Ajattelen niin, että juhlat ovat kivoja ja on hienoa, jos niissä voi kokea olonsa onnelliseksi. Mutta vielä parempi on jos onni on ihan jokapäiväisessä, arkisessa elämässä.

Tänään minua erityisesti ilahdutti se, kun sain ostettua kauniit ja teemaan sopivat kukat kahdella kympillä. Kirkkovuoden liturgisena värinä on tällä hetkellä vihreä ja alttarikukkien ohjeena erivärisiä luonnonkukkia. Kukkakaupassa näin ihanan luonnonkukkamaisen kimpun, josta muokkasin alttarille sopivan. Kukat olivat tänään tulleet tukusta kauppaan, joten ovat tuoreita ja kestävät pitkään. Kaksikymppiä on alttarikukille kukkakaupasta ostettuna kelpo hinta.

20160616_115635

Huumoria ja iloa arkeeni ovat tuoneet hanhet.

20160615_075659

Olen kuullut, että hanhet voivat olla ärhäköitä. Nämä kaverit ovat jotain ihan muuta. Patsastelevat ja vetävät lonkkaa kirkkopuistossa. Kun näistä kävelee ohi, on jo saavutus jos jaksavat väistää ja päästävät jonkun äännähdyksen tapaisen. Taitavat olla syöneet hyvin?

Iloa olen saanut myös mukavista työpäivistä ja erityisesti työn merkeissä tapahtuneista kohtaamisista ihmisten kanssa. Suntio on kirkon arkisen elämän kasvot ja viime päivinä olen välittänyt hymyileviä suntion kasvoja kirkossa kävijöille. Kauniista kohtaamisista seurakuntalaisten kanssa saan voimia olla iloinen muillekin.

20160616_160532

Kuvassa en hymyile rempseästi, mutta tiedättehän naiset ja kuvat. Otin kymmeniä kuvia ja tämä on paras mahdollinen, joten saa kelvata..

 

Mistä sinä saat iloa arkeesi?

 

Tähän loppuun kirjoitan Anna-Mari Kaskisen runon kirjasta Ruohonkorren keveyttä.

 

Kastepisaroissa

päivä itkee nyt

ilonkyyneleitä,

aamuun herännyt.

 

Kuinka onkaan kaunis

tämä rakas maa.

Salaisuuden siipi

multaa koskettaa.

 

Kulje avojaloin

yli nurmikon

täydellinen lahja

uusi aamu on.

 

Mitään et voi siitä

ottaa, omistaa.

Ihmeellinen päivä

vastaanottakaa.

 

 

2 thoughts on “Arjen pieniä iloja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s