Meillä on nyt kasteen -helmen ja salaisuuksien -helmien hartaus. Rukoushelminauhassa on kaksi valkoista helmeä. Kasteen helmi on valkoisista helmistä se, jonka vieressä on hopeinen helmiäinen. Kasteen helmi on anteeksiantamuksen ja muutoksen helmi.

20160702_211013

Otetaan kiinni kasteen -helmestä, ja rukoillaan sen lyhyt rukous.

Kasteessa ristinmerkkinä,

piirsit minuun sanasi:

Sinä olet minun.

En koskaan hylkää sinua.

Ja minä olen sinun.

Aamen

                                                                    kastekynttilän sytytys

20160702_211326

Tässä on kastekynttilä. Silloin kun meidät on kastettu, me ollaan saatu tällainen kynttilä. Sen tehtävänä on symboloida Jeesusta maailman valona ja muistuttaa meitä kasteesta. Osa on saattanut polttaa kastekynttilää kasteen vuosipäivinä. Nyt me ollaan täällä rippileirillä kokemassa jatkoa saamaamme kasteeseen. Rippikoulu on kirkon kasteopetusta. Täällä pohditaan ja opitaan niitä asioita, mistä me ollaan kasteessa tultu osallisiksi. Sunnuntaina kun on konfirmaatiopäivä, te voitte polttaa teidän kastekynttilän loppuun.

20160702_211408

Tässä korissa on kirjeitä. Ottakaa jokainen korista yksi kirje. Avataan ja luetaan kirjeet hiljaa omassa mielessämme.

jokaisessa kirjeessä on seuraava teksti:

20160628_215442

Kun ihminen kastetaan, hän syntyy uudestaan, Pyhän Hengen vaikutuksesta. Kasteessa ihmisen puhdistaa myös kastevesi. Kirjeissä olleessa evankeliumitekstissä Jeesus puhuu siitä, miten ihminen syntyy uudestaan, Hengestä ja vedestä.

Miten uudesti syntyminen on mahdollista? Tätä ihmettelee ainakin evankeliumin Nikodemos-niminen mies. Kasteessa uudelleen syntyminen tarkoittaa sitä, että kastettava syntyy Jumalan perheen jäseneksi. Kastevesi pesee pois syyllisyyden. Se antaa luvan aloittaa aina uudestaan.

Siirrytään salaisuuksien helmiin, jotka ovat rukoushelminauhan kolme vierekkäin olevaa helmiäistä. Niissä ovat meidän sydänten salaisuudet: unelmat, pelot ja rakkaimmat ihmiset.

20160702_211036

Otetaan kiinni salaisuuksien -helmistä, ja rukoillaan niiden lyhyt rukous.

Sinä näet salaisuuteni,

Jumala.

Tee minusta rohkea.

Lohduta minua.

Aamen

Pidetään kiinni salaisuuksien helmistä, ja viipyillään hetki hiljaisessa rukouksessa. Jokainen voi kertoa rukouksessa Jumalalle omia salaisuuksiaan, nähdä kasvoja ja kuvia. Katsella niitä Jumalan kanssa kahden. Tai katsella kastekynttilän valoa.

                     taustalla soi: https://www.youtube.com/watch?v=HfCUBxR02tk

Aamen

Lauletaan rakastettu kastevirsi, virsi numero 490 – Mä silmät luon ylös taivaaseen:   https://www.youtube.com/watch?v=rF2gqDNcF9k

 

Hartaudessa on käytetty Martin Lönnebon rukoushelmiä. Kuvissa kastekynttilän tilalla on led-kynttilä, koska kuvasin hartauden kotona etukäteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s