Seurakuntalaiset ovat parasta

Olen viime viikkoina ollut pitkän kesän jälkeen töissä tilaisuuksissa, joissa olen nähnyt niin seurakunnan vanhoja vakikasvoja kuin uusia tuttavuuksia. Iloitsen jokaisesta kirkkoon tulijasta ja juttelen mielelläni ihmisten kanssa, mitä nyt kömpelöiltä sosiaalisilta taidoiltani osaan. Kesän matkailijoihin ja vihkimisiin painottuneen kauden jälkeen on ollut todella mukavaa tavata seurakuntalaisia ja palata kirkon vakituisiin tapahtumiin. Syksy on täällä!

Olen huomannut sellaisen yksinkertaisen itsestäänselvyyden, ettei seurakuntaa tai seurakuntatyötä olisi ilman seurakuntalaisia. Ei messuissa tai erilaisissa piireissä olisi mitään mieltä, jos niissä ei kävisi ihmisiä. Seurakuntalaiset ovat se syy, miksi tätä työtä teemme. Kirkon työntekijät työskentelevät seurakuntalaisia varten ja heidän takiaan. Seurakuntalaiset ovat kirkon sydän, he muodostavat kirkon. Ilman seurakuntalaisia olisi vain tyhjät kirkkorakennukset ja Jumalan henki.

Seurakuntalaisten kohtaaminen on seurakuntatyön parasta antia. On niin mielekästä päästä messun jälkeen juttelemaan tuttujen seurakuntalaisten kanssa kesän tapahtumista. Mieltä lämmittää, kun huomaa, että kirkkokahvipöydässä istuu muutama uusi tuttavuus mukana. Seurakuntalaisten kanssa ajan viettäminen on suntiolle palkinto muutaman tunnin uurastuksesta messua varten.

20160913_185246

Huikeaa on myös ymmärtää, että olen itsekin seurakuntalainen. Sen lisäksi, että olen töissä kirkossa, olen tuiki tavallinen seurakunnan jäsen. 🙂

Aurinkoa ja lämpöä syksyyn!

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s