Vapaalle vaihtaminen

Perjantaina tein tapahtumarikkaan 12 tunnin työpäivän, aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Lauantaina olin töissä yhdeksän tuntia, jonka jälkeen suunnistin suoraan kaupungille. Näin kahta ihanaa neitosta Kampissa, Bar & Grill Coloradossa. Istuimme muutaman tunnin, joimme kivennäisvettä ja söimme herkullisia ranskalaisia suussa sulavien dippien kera. Oli niin mukava päästä keskustelemaan tyttöjen juttuja ja nauramaan kasvolihakset kipeiksi! Sovimme, että mitä tässä naiskomiteassa on puhuttu, jää naiskomiteaan. 😉

Sunnuntaina minulla oli vapaa, mikä on aikamoista herkkua kirkon työntekijälle – vapaa pyhä. Hyppäsin junaan ja matkasin yhdessä piristävän positiivisen kaverini kanssa entiseen kotikaupunkiini Lahteen. Kuulun valitettavasti niihin kirkon työntekijöihin, jotka vapaana sunnuntainaan tekevät jotain muuta, kuin lähtevät kirkkoon. Ymmärrän sen, että kansa haluaisi kirkon työntekijöiden käyvän messuissa silloinkin, kun eivät ole töissä niissä. Koen kuitenkin, että niinä harvoina pyhinä, kun olen vapaalla, paikkani on perheeni, läheisteni ja ystävieni luona.

Takaisin itse asiaan… Lahdessa kokoonnuimme viiden naisen ja yhden kaksi vuotiaan pikkumiehen voimin, yhdellä porukkamme ladyista. Aloitimme kaikki, pikkumiestä lukuun ottamatta, männä vuosina samaan aikaan terveydenhoitajaopinnot Lahden ammattikorkeakoulussa. Elämä (tai korkeampi voima) on johtanut osan meistä Helsinkiin, mutta kokoonnumme edelleen silloin tällöin samalla vanhalla joukolla. 🙂 Ihastelimme emäntämme kaunista ja valoisaa, vasta remontoitua kotia. Seurasimme kahden kissan elämää ja kaksivuotiaan menoa, murkinoimme terveellisesti ja vaihdoimme tärkeitä kuulumisia (eli seurusteleeko kaikki edelleen samojen miesten kanssa ja onko sinkkuihmiset edelleen sinkkuja).

img-20160925-wa0001

Paluumatkan vietin junassa saman piristysruiskeen kanssa kuin menomatkalla. Sunnuntai-illan juna periferiasta Helsinkiin oli täpöten täynnä, joten saimme istumapaikat eri vaunuista. Etsimme vierekkäisiä stooleja ravintolavaunua myöten, mutta turhaan. Lopulta löysimme lastenvaunun aulasta pienen nurkkapenkin ja pöytätason, johon asetuimme. Lastenvaunussa riitti menoa ja meteliä enemmän kuin tarpeeksi. Herätimme lasten mielenkiinnon, koska minulla oli hiuksissa letti ja piristyksellä ei.

Maanantain vietin itsenäisten opintojen ja mielekkäiden vapaaehtoistehtävien parissa. Eilen olin puolestaan kymmenen tuntia töissä, kahdessa eri toimipisteessä. Illalla palkitsin itseni syömällä pullaa ja vetämällä lonkkaa sohvalla. Katsoin tämän hetkisen ainoan ohjelman, jota töllöttimestä seuraan – Ensitreffit alttarilla. Siirappisen ällöä ja samalla mahdottoman mielenkiintoista! Leikimme paremman puoliskoni kanssa romanttisia katsoessamme tuota formaattia.

20160927_210913

Näin vaihdoin vapaalle tällä kertaa. Miten sinä rentoudut vapaa-ajallasi? 🙂

Eveliina

2 thoughts on “Vapaalle vaihtaminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s