Elämää Evolla

Lauantaina retkeilin äitini ja kahden hauva-perheenjäsenen, Sannin ja Sonjan, kanssa Evolla. Tämä oli ensimmäinen kertamme Evon kangasmetsiköissä. Luontonsa puolesta Evo ei vetänyt vertoja tarkoin suojelluille kansallispuistoille, mutta retkeilyalueena toimi varsin hyvin. Polut oli selkeästi merkitty – ilveksen tassun kuvalla. Nuotiopaikkoja oli runsaasti ja kuivakäymälöitäkin riittämiin. Parhaimpaan retkeilyn makuun pääsimme Syrjänalusenharjulla, jonka päällä kiemurteli pitkä polku.

Matkamme alkoi sillä, että unohdimme kartan kotiin. Unohdimme myös pysähtyä matkanvarrella huoltoasemalle ja luulimme lähtevämme aluksi väärään suuntaan. Lopussa paljastui, että olimme kulkeneet kuitenkin alusta pitäen oikeaa reittiä. No mutta, kun laittaa kaksi naista metsään, mitä muuta voi odottaa? Onneksi löysimme älypuhelimistamme mainion retkeilykartan, jonka varassa onnistuimme kohtalaisen menestyksekkäästi suunnistamaan. Kuljimme vain kerran harhaan…

Pysähdyimme kaksi kertaa taukoa pitämään. Ensimmäinen pysähdys oli puhtaasti ruokatauko, jonka aikana purimme jo perinteeksi muotoutuneita kananmunavoileipiä. Toisella tauolla sytytimme nuotin lammen rantaan ja söimme lisää. Retkemme jännittävät hetken koimme, kun kuuden ratsastajan ja kuuden kookkaan hevosen seurue yllätti meidät nuotiopaikalla. Sonja-ressu oli aivan peloissaan ja paniikissa, meni matalaksi maahan häntä koipien välissä. Sonjalle, joka pelkää polun varteen jätettyä muovipussiakin, tällainen kovaa tömistelevä joukko muistutti varmaan maailmanloppua.

Kaiken kaikkiaan retkemme Evolla sujui mukavasti. Vietimme tuulisessa metsikössä vajaa viisi tuntia ja polkuja tallasimme 11 kilometriä. Toiselta puolelta Suomea ei ehkä kannata lähteä Evolle asti, mutta maamme eteläosassa asuville retkeilyalue tarjoaa mukavaa vaihtelua luonnossa liikkumiseen.

Kaunista loppuruskan aikaa!

Eveliina

One thought on “Elämää Evolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s