Onni olla osa työyhteisöä

Yksi mukavimmista asioista lomalta töihin paluussa on ollut työyhteisö. Opintoni ovat tällä hetkellä pelkkää yksin puurtamista, kirjojen lukemista ja esseiden kirjoitusta. Yliopistolla tulee käytyä aika harvoin, koska opiskelen mieluummin kotona. Opintoni eivät tarjoa tällä hetkellä mitään yhteisöllisyyttä, eikä kontakteja muihin ihmisiin. Onneksi työssä käynti täyttää tämän puuttuvan palasen, vapaa-ajan kontaktien lisäksi.

Työyhteisöön kuulumisen ilo muodostuu pienistä sanoista ja huomioista, sekä hyvästä ilmapiiristä. Loman jälkeen on mukavaa, kun tulee kysymyksiä: miten sun loma meni? Mieltä lämmittää, kun työkaveri on jättänyt viestiä, voisinko tehdä erinäisiä asioita. Tulee sellainen olo, että minua taidetaan tarvita täällä. 🙂 Pidän myös siitä, kun aina voi kysyä apua ja neuvoa. Koskaan ei tarvitse olla valmis tai täydellinen.

Tyytyväisyyteeni työyhteisössä vaikuttaa lisäksi työn tekemisen vapaus. Työskentelen mielelläni sekä itsenäisesti, että yhdessä. Välillä on ihanaa, kun saan olla koko päivän yksin töissä. Ei tarvitse sosialisoida työkavereiden kanssa ja työt voi tehdä täysin omaa tahtia. Sopivaa vaihtelua tuovat vastapainoksi työvuorot, jolloin on koko vuoron yhdessä työkaverin tai -kavereiden kanssa. Silloin pääsee sosialisoimaan ja tekemään yhteistyötä. Vapauden ja yhteistyön tasapaino tuovat mielekkyyttä työyhteisössä toimimiseen.

Työyhteisö ei välttämättä toimi aina hyvin ja sen osana oleminen voi olla rasite. Omalla kohdallani näin on onneksi ani harvoin ja siksi koen olevani onnekas. 🙂

Iloa ja valoa huomenna alkavaan viikkoon!

sheep-1642874_960_720

Kuva: Pixabay

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s