Back to business

Loma teki tehtävänsä ja arki on hyvää vauhtia käynnissä. Opiskeluani ovat sävyttäneet syventävien opintojen esseet, ja niiden taustamateriaalina toimivat kurssikirjat. Viidestä kurssikirjasta yksi on suomenkielinen, kolme englanninkielistä ja yksi… ruotsinkielinen!

Lähetin opettajalle sähköpostia, voisiko ruotsinkieliestä kurssikirjaa korvata minkään muun kielisellä kirjalla. Opettajalta tuli vastaus, että ei voi, kyllä sinä sen ruotsin kanssa pärjäät. En ole ikinä edes tavannut opettajaa, joten hänellä ei tainnut olla käsitystä millainen ruotsinkielen taito tällaisella Savosta kotoisin olevalla tyttösellä on. Tämä ruotsinkielinen Kyrkovetenskapliga forskningslinjer on nyt sitten ollut ystäväni männä viikolla. Onneksi sain esseen ruotsinkielisestä kirjasta tehtyä ja täytyy sanoa, että ihme kyllä ymmärsin kirjan tekstistä noin puolet.

Töissä on ollut mukavaa. Viime viikolla osallistuin yhteiseen hyvään soittamalla saattokellot Aleppon uhrien muistoksi. Saattokellojen soitto päättyi tämän viikon maanantaina YK:n päivään. Eräänä toisena päivänä oli hiljaista ja luin aikani kuluksi ja ammattitaitoni kehittämiseksi Suntion käsikirjaa. Opuksesta löytyi vihjelista suntion pukeutumiseen. Listassa luki: Varmista pukeuduttuasi peilistä, että kaikki on kunnossa hiuksista kengänpohjiin. Katsahdin hiuksiini ja kenkiini ja havaitsin, että on tainnut unohtua aloittaa työpäivä peilin kautta. Hiukseni ovat kurittomat ja siksi sojottavat joka suuntaan yleensä enemmän tai vähemmät. Rahankäytön suhteen olen nuuka, joten kenkäni ovat aina nuhjuiset. Uudet ostan vasta sitten kun pohjat ovat kuluneet puhki.

Tänään olen miettinyt ihmisiä ja erilaisia vuorovaikutustilanteita. Jälkimmäisen osalta mielessäni on herännyt komiikka tilanteista, joissa usea ihminen esittäytyy jollekin. Muutama ensimmäinen vaivautuu sanomaan nimensä selkeästi, mutta viimeiset esittelevät itsensä niin nopeasti ja mumisten, ettei siitä saa mitään selvää. Ei ihme, ettei jää nimet mieleen.

Ihmisistä olen pohtinut sitä, että joidenkin mielestä ennen kaikki oli paljon paremmin kuin nykyään. Nuoriso käyttäytyi paremmin, palvelut olivat lähempänä ynnä muuta sellaista. Voi olla, että puheissa on perää, mutta mielestäni nykyään moni asia on paremmin kuin ennen. Sairauksien hoitaminen ja tietotekniikka esimerkiksi ovat kehittyneet. Nämä ovat mahdollistaneet meille terveempää elämää ja helpompaa yhteydenpitoa. Vanhassa vaka parempi, vaiko eikö?

Kuivempaa ja lämpimämpää loppuviikkoa!

Ai niin… virsikirjan uudet lisävihkot saapuivat. En ole muusikko, joten en osaa arvioida niitä sen enempää. Odotan kuitenkin innolla, että päästään veisaamaan uusia virsiä messuissa ja muissa tilaisuuksissa. Muutamia tuttuja kappaleita näytti olevan mukana. 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s