Puuroa ja puunausta – yksi puoli suntion työtä

Suntion työ on toisinaan juhlaa, toisinaan varsinaista hikistä puurtamista. Tänään keitin riisipuuroa kirkkokahveille. Tein puuron kolmeen eri teräskattilaan, koska teflon kattiloita ei ollut. Vaikka sekoitin puuroa tiheään, se paloi pohja jokaisesta kattilasta. Ei muuta kuin kattilat likoamaan ja jynssäämään kaikkien käsilihaksien edestä.

20161204_150109

Silloin tällöin arkisin raahaan pakkauksittain tavaraa lautalla Suomenlinnaan. Käsipaperia, wc-paperia ja kynttilöitä useimmiten. Kerran eräs matkailija tarjoutui auttamaan kantamusteni kanssa, mutta vaatimattomana suomalaisena en osannut ottaa apua vastaan. Kesken ei luovuteta!

20161112_112712

Joskus olen kuullut sanonnan, että suntion tärkeimmät työvälineet ovat tulitikut ja vessaharja. Tulitikut ovat ehkä niitä juhlallisempia hetkiä varten ja vessaharja arkisempia. Joskus vessasta paljastuu erilaisia mukavia yllätyksiä, joita en viitsi kuvata. Ei muuta kun hanskat käteen ja putsaamaan!

Tulitikkujen ja vessaharjan lisäksi yksi suntion perustyövälineistä on moppi. Aina niin uskollinen moppi! Sillä saa kätevästi puhtaaksi lattian kuin lattian. Moppiystäviä on erilaisia: pitkiä ja lyhyitä, leveitä ja kapeita, karvattomia ja karvaisia, varsinaisia moppeja ja riepuja. Alla olevassa kuvassa moppi on yhdessä harjan kanssa saanut keittiön lattian kiiltämään.

20160623_153719

Moppeja, kuten muitakin siivousvälineitä täytyy luonnollisesti pestä. Niinpä arkisin harrastan Suomenlinnassa pyykinpesua. Rättejä ja moppeja on järkyttävän hauskaa asetella järjestykseen Oskarin oksaan. Samoin kuivia riepuja siivouskomeron hyllylle. Näitä hommia hoitaessani sisäinen järjestys friikkini pääsee valloilleen.

dsc01428

Arkiset aherrukset eivät olisi mitään ilman kaupassa käyntiä. Jokunen viikko sitten ilahduin, kun sain kauppareissulleni käyttämättömän Helsingin tuomiokirkkoseurakunta kassin. Ai ai, miten mukava oli suntion kantaa kauppaostoksia uutuutta huokuvassa kassissa. Kyllä kelpasi.

dsc01432

Suntion työ on toisinaan kuin kodin hoitoa: syömisten laittoa, taloustavaroiden kantamista, vessan pesua, lattioiden kuurausta, pyykinpesua ja kaupassa käyntiä. Suntion hoidettavana kotina on oman siviili kodin sijasta tällöin hengellinen koti, kirkko. Kotona arkisia askareita tulee tehtyä perhettä varten, kirkossa hengellistä perhettä, eli seurakuntalaisia varten.

Näihin aatoksiin on hyvä lopettaa tämä pyhä päivä. Hyvää yötä ja kauniita unia! 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s