Kesätöiden hakuprosessi

Kesätöiden haku tuntuu olevan jokavuotinen pitkä ja monivaiheinen prosessi. Ammattikorkeakoulussa opiskellessani kesätöiden haku tuli ajankohtaiseksi vasta keväällä, mutta seurakunnat alkavat rekrytoida ensi kesän kesätyöntekijöitä jo syksyllä. En tiedä, mutta uskoisin, että kesätyöntekijöiden aikaiseen rekrytointiin vaikuttaa rippikoulutyön kokonaisuus.

Oma kesätöiden hakuprosessini on kulkenut aika lailla samalla tavalla joka vuosi:

1) Mietin, millaista kesätyötä haluaisin tehdä, missä päin Suomea ja miten pitkään.

Tänä syksynä päätin, että haluaisin joko kesäteologin pestin, jossa on rippileirien lisäksi mahdollisimman monipuolisesti yleistä seurakuntatyötä, tai töitä kesäteologina sairaalasta. Tavoittelin tälle kesälle kesätyöpaikkaa ensi sijaisesti Itä-Suomesta, koska näkemykseni siitä, että haluaisin valmistumisen jälkeen sinne töihin, on vahvistunut. Kysyin jo kesällä hyvissä ajoin esimieheltäni, kuinka pitkään voisin ensi kesänä tehdä kesäteologin töitä. Esimiehelleni sopi, että työskentelisin kesäteologina kaksi kuukautta, jolloin minulla jäisi aikaa hoitaa tehtävääni kuuluva virkasuntion viiden viikon kestoinen kesäloman sijaistus.

2) Listaan kanavat, joiden kautta etsin kesätöitä.

Tällä kertaa tarkkailin haukkana evl.fi ja Kotimaa -sivustoja. Lisäksi seurasin Teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistyksen sähköpostilistaa ja Facebookissa Pappeusseminaari ryhmän tiedotteita.

3) Avoinna olevista paikoista etsin potentiaalisimmat ja karsin sellaiset, joihin en voi hakea.

Kävin läpi avoinna olevia ilmoituksia ja tein niistä listan sen mukaan, mikä oli työhakemuksen viimeinen jättöpäivä. Näin sain esiin, missä järjestyksessä alan hakemuksia kirjoittaa, aika kun oli kortilla. Karsin suosiolla ilmoitukset, jotka eivät natsanneet mahdollisuuksiini, kuten yli kahden kuukauden kestoiset kesätyöt.

4) Kirjoitan ja lähetän hakemuksia.

Panostin jokaiseen hakemukseen. En usko, että hyödyttää lähettää tusinahakemuksia, mikäli töitä tahtoo saada. Luin huolella hakuilmoitukset ja perehdyin nettisivujen kautta kyseiseen seurakuntaan. Käytin samaa hakemuspohjaa kaikissa hakemuksissa, mutta muokkasin sitä reilulla kädellä jokaiseen hakukohteeseen ja hakemaani tehtävään sopivaksi.

5) Vastaanotan ensimmäisen kesätyöpaikan, jota minulle tarjotaan ja pysyn siinä päätöksessä.

Tänä vuonna kävi niin, että muutamiin paikkoihin, joihin olin kirjoittanut ensimmäisenä hakemuksen (koska niistä päättyi hakuaika ensimmäisenä), en päässyt edes haastatteluun. Itseluottamus meinasi jo hiipua, mutta sitten sain puhelun seurakunnasta, josta ilmoitettiin, että minua esitetään kesätyöntekijäksi heille, mutta seurakuntaneuvosto tekee lopullisen päätöksen. Seurakuntaneuvoston päätöstä piti odottaa useampi viikko, mutta luotin siihen, että saan paikan.

Kuultuani lähes varmasta kesätyöpaikasta, sain monta haastattelukutsua ja yhteen paikkaan minut olisi valittu ilman haastatteluakin. Kiitin kutsuista ja kieltäydyin niistä samalla kohteliaasti. Olen sitä mieltä, että jos lupaa mennä kesätöihin jonnekin, sinne on mentävä. Vaikka saisi kuinka mainion paikan myöhemmin, peruminen jättää aina epäluotettavan työntekijän kuvan. Tällä kertaa kesätyöpaikka, johon tulin valituksi, on oikein mieluinen. Se on sopivassa paikassa, pesti sopivan kestoinen ja työtehtävät juuri sopivia. 🙂

Mihin sitten oikein pääsin kesätöihin? Ajattelin olla tällä kertaa vähän velmu ja paljastaa sen vasta seuraavassa kirjoituksessa. 😉

img_20160517_192617

Jos jotain kiinnostaa, olen edelleen kipeänä ja kuumeessa. Olen kirjoittanut tämän blogitekstin aiemmin valmiiksi. Älkää huoliko, en rasita aivosolujani kirjoittamalla kuumeisena. 🙂

Siunattuja tämän vuoden viimeisiä päiviä!

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s