Tilastotietoa kesätöiden hausta ja kuinkas sitten kävikään?

Edellisessä blogikirjoituksessani avasin jokavuotista kesätöiden hakuprosessia, mikä on aina yksi aikaa vievä ruljanssi. Toivon, että ensi kesän kesätyöpaikkani on sellainen, johon haluaisin mennä seuraavanakin kesänä, ja tietysti myös niin, että minut haluttaisiin sinne uudelleenkin. Ensi syksyltä vapautuisi reilusti aikaa ja voimavaroja esimerkiksi opintojen eteenpäin viemiseen.

Palataan vielä hakuprosessiin. Koska rakastan tilastoja (ja pohdin samalla, miksi minulla muuten niin sielunhoidosta ja pehmeistä asioista kiinnostuneella ihmisellä on tällainen puoli), tässä sitä tämän syksyn haun osalta.

Lopputulos Lukumäärä
Vastaanotin työpaikan 2
Olisin päässyt, mutten vastaanottanut paikkaa 1
Sain haastattelukutsun, mutten mennyt 9
En päässyt edes haastatteluun 10

Haa! Mikä onkaan mystinen kaksi vastaanotettujen työpaikkojen kohdalla? Kaksi tarkoittaa sitä, että lupauduin kahteen työhön: toinen on puhdas kesäteologin työ kesällä ja toinen hiihtolomariparipesti toisessa seurakunnassa, kuin kesäteologipestini. Hiihtolomariparipaikasta pyydettiin haastatteluun ajatuksena myös kesällä olevat riparit. Kerroin, että olen jo saanut kesätyöpaikan, mutta voin tulla haastatteluun pelkkää hiihtolomariparia varten.

Tilasto osoittaa sen, että noin puoleen paikoista, joihin hain, en päässyt haastatteluun. Suurin piirtein samaan määrään olisin päässyt haastatteluun. Eli, ikinä ei ole turhaa tai ajanhukkaa kirjoittaa paljon hakemuksia. Voi olla, että jossain seurakunnassa sellaista persoonaa ja osaamista, mitä itselläsi on, ei arvosteta, mutta jossain toisessa seurakunnassa olet nappivalinta. Täytyy löytää se paikka, jossa niin sanotusti kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Mistä sitten vastaanotin työpaikat?

Hiihtolomariparille menen Haminan seurakuntaan ja kesätöihin Kuopioon. Olen näihin paikkoihin enemmän kuin tyytyväinen. 🙂 Haminaan ajaa autolla reilu puolitoista tuntia ja kuuluu Mikkelin hiippakuntaan. Kuopio taas on Savon ja Kuopion hiippakunnan sydän ja sinne pääsee junalla reilu neljässä tunnissa. Lentokoneella tunnissa, mutta liput ovat aika hintavia. Kesäteologin pestini Kuopiossa pitää sisällään leirejä ja yleistä seurakuntatyötä, mistä olen erittäin iloinen. Pääsen kerryttämään työkokemustani ja kehittämään osaamistani monipuolisesti.

Olen jo katsellut vuokrayksiöitä kesän ajaksi Kuopiosta ja vähän kartoittanut, miltä alueilta asunto kannattaa vuokrata. Samalla olen sopinut tarvittavista huonekaluista läheisen ihmisen kanssa ja selvittänyt taloudellisia kustannuksia. Pyrin olemaan menemättä asioiden edelle, koska vaikka olenkin innostunut kesästä, ennen sitä minulla on kevään aikana seurakuntaharjoittelu, hiihtolomaripari ja sairaalasielunhoidon harjoittelu. Siis paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa! 🙂

smile-1479282_960_720

Kuva: Pixabay

Olen edelleen pienessä kuumeessa ja sairaslomalla, mutta selkeästi paranemaan päin. Mainiota torstaita!

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s