Aivan mahtavaa pakkaspäivän aamua jokaiselle täällä olevalle, Jalavapuiston koulun ihmiselle. Mun nimi on Eveliina. Opiskelen papiksi ja oon tullu pitämään teille aamun avauksen. Kerron tarinan.

dsc01573

Olipa kerran nuori saksalainen munkki, nimeltään Martti Luther. Hän eli luostarissa ja vietti siellä ankaraa elämää. Martti paastosi, teki kovasti töitä ja rukoili pitkiä aikoja. Hän teki kaikkensa miellyttääkseen Jumalaa. Silti Martti koki olevansa yksin ja Jumalan etäiseksi.

dsc01549

Eräänä päivänä Martti luki Raamattua. Roomalaiskirjeessä kerrottiin Jumalan armosta. Armo on vähän niin kuin vastakohta sanoille tuomio tai ansaitseminen. Armon ymmärtäminen muutti Martin ajatukset, suhteen Jumalaan ja koko elämän. Hän lähti luostarista ja ryhtyi julkaisemaan kirjoituksia armollisemman kirkon puolesta.

dsc01565

Vuosien vierittyä Martti meni naimisiin luostarista karanneen nunnan, Katharina von Boran kanssa. Martti ja Katharina saivat kuusi lasta. Katharina huolehti kodista Martin tehdessä Raamatun käännöstyötään. Pikkuhiljaa alkoi syntyä uusi, luterilainen kirkko. Martti ei ollut enää yksin. Hän eli yhdessä perheensä ja seurakuntansa kanssa. Martti koki Jumalan armolliseksi ja itsensä onnelliseksi.

On kulunut viisisataa vuotta siitä, kun Martti ryhtyi uudistamaan kirkkoa. Näiden vuosisatojen aikana on tapahtunut paljon ja maailma on muuttunut. Kuitenkin on jotain, mikä ei ole muuttunut. Martti huomasi, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin. Yhdessä muiden kanssa on parempi. Tämä pätee yhä. Me saadaan olla kavereita toisillemme, niin, ettei kukaan jää yksin. Jumala rakastaa meitä jokaista ja haluaa, että me toimitaan yhdessä.

Laitetaan kädet ristiin ja rukoillaan yhdessä yhteen ääneen. Rukouksen sanat näkyy valkokankaalla. Kaikki ei varmasti osaa lukea, mutta yhtykää rukoukseen muiden mukana. Tää on helppo.

Rakas, Jeesus, siunaa meitä,

anna meille enkeleitä.

Siivillänsä meitä peitä,

älä meitä koskaan heitä.

Aamen

Lauletaan yhdessä virsi Jumalan kämmenellä. Sanat näkyy seinällä.

1.

Jumalan kämmenellä

ei pelkää lintunen,

Jumalan kämmenellä

ei pelkää ihminen.

Kaikille tilaa riittää,

kaikille paikkoja on.

Jumalan kämmenellä

ei kukaan ole turvaton.

2.

Jumala meitä kutsuu

nyt suojaan turvaisaan.

Jumala meitä kutsuu

ja kantaa voimallaan.

Milloinkaan ei hän hylkää,

lastensa kanssa hän on.

Jumalan kämmenellä

ei kukaan ole turvaton.

Mä annan teille pienen tehtävän. Te voisitte jokainen miettiä tän päivän aikana, mitä ihanaa ja hauskaa on siinä sun luokkalaisessa, jolle oot puhunu kaikkista vähiten. Mitä ihanaa ja hauskaa siinä tyypissä on.

Jumalan siunausta koulupäivään. Muistakaa opiskella ahkerasti. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s