Hassujen sattumusten sarja

Maanantai

Vapaaehtoistöiden parissa toinen vapaaehtoinen kysyi, jatkuvatko työni tuomiokirkolla harjoitteluni loputtua. Kerroin, että juu. Juttelu ajautui arjen aktiviteetteihin ja sitä kautta siihen, miltä paikkakunnalta olen kotoisin. Vapaaehtoinen oli asunut aiemmin samalla paikkakunnalla ja siellä oli edelleen hänen lepopaikkansa. Ihmettelimme, miten elämä on erilaista Helsingissä ja miten pieni maailma on.

Tiistai

Olin töissä Suomenlinnassa ja kaupan kassalla kerroin yritysnumeron. ”Tuomioseurakunta?” varmisti kassatäti. ”Juu… tai oikeastaan Helsingin tuomiokirkkoseurakunta” vastasin. Nauroimme sille, että tuomioseurakunta ei kuulosta kovin mukavalta. Totesimme myös, että eipä Tuomiokirkkoseurakunta kuulosta juuri sen paremmalta. Jäin pohtimaa, mistä sana tuomio kirkon edessä juontaa juurensa.

Keskiviikko

Vedin aamulla show:ta paremmalle puoliskolleni. Menin hänen viereensä hytkymään ja laulamaan: ”A lalalala lo, a lalalala lo, a lo pompo pompompon…” Illalla kuuntelin bussissa istuessani musiikkia kuulokkeilla. Yllättäen YouTube ehdotti minulle Bob Marleyn kappaletta A lalalala long, eli laulua, josta olin vetänyt omaa versioitani. Kotiin päästyäni kerroin paremmalle puoliskolleni, että minulla on hänelle yllätys. Menin viereen istumaan ja laitoin Marleyn biisin soimaan, iloisesti jammaillen.

Torstai

Olin tapani mukaan kassi-Alma ja kävin kolmessa eri kirjastossa lainaamassa Eiffelin tornin kokoisen pinon kirjallisuutta. Valmistelen tulevan hiihtolomariparin tapahtumia ajatuksella: mieluummin liikaa materiaalia kuin liian vähän. Selaillessani Ajattomia rukouksia -hartauskirjaa, silmiini osui Albert Schweitzerin rukous eläinten puolesta. Äitini on erittäin eläinrakas ihminen ja etsinyt eläimiä käsitteleviä hengellisiä tekstejä. Lähetin rukouksen äidilleni.

20170216_190752

Tällaisia sattumuksia minulla tällä kertaa, entä sinulla? 🙂

Elämäniloa ja lämpöä päiviisi!

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s