Vapaa-aikaa epäsäännöllisen elämän ehdoilla

Olen kirjoittanut tässä blogissa siitä, että elämäni on aikamoista sillisalaattia. Se koostuu opinnoista, töistä, vapaaehtoistöistä, sekä perheestä ja ystävistä, jotka asuvat eri kaupungeissa ja kunnissa. Lisäksi haluan välillä myös aikaa vain itselleni, lepoa, luontoa ja hiljentymistä.

Ollessani muutama vuosi sitten kesätöissä psykiatrian osastolla, kolmivuorotyötä tehden, eräs työkaverini sanoi: ”Tätä työtä tehdessä täytyy tottua siihen, ettei usein pääse mukaan sukulaisten tapaamisiin tai muihin tapahtumiin. Tai sitten jos pääsee, siellä on aina ihan väsyneenä ilta-aamu vuorojen yhdistelmän jälkeen.

Työkaverini sanoma sopi hyvin sairaanhoitajan työhön osastolla, mutta se pätee myös suntion työhön ja elämääni muutenkin. Vapaa-aikaa on vietettävä epäsäännöllisen elämän ehdoilla. Tässä pieni kuvakavalkadi vapaa-ajastani viime viikon lopulla.

20170309_113919

Kun haluan päästä saunaan, turvaudun välillä aamusaunaan. Torstaina nautimme saunasta aamutuimaan, koska iltapäivästä oli lähdettävä töihin. Mukana saunomisessa oli tällä kertaa uusi saunatuoksu salmiakki.

20170313_114732

Kun haluan käydä elokuvissa, käyn siellä silloin tällöin arkiviikolla, koska viikonloppuna olen usein töissä. Torstaina kävimme iltapäivän muutaman tunnin työvuoroni jälkeen katsomassa John Wickin. Kotoisammin tapaamme sanoa: Jon vikiti vikitin. Elokuvissa arkiviikolla käymisessä on hyvät puolensa. Kanssakatsojia on vähän ja teatterissa on tilaa, vapaata ilmaa hengittää.

Kun lähden ulos lenkille, lähden sinne silloin kun muut ulkoilijat ovat eläkeläisiä ja kotiäitejä. Perjantaina tallasin rantatietä aamupäivällä, koska iltapäivästä oli lähdettävä iltavuoroon töihin. Päivällä lenkkeillessä on talvellakin valoisaa, eikä ulkoilureititkään ole täpösen täynnä. Iltapäivällä ennen töihin lähtöä väsäsin vielä pannukakun. Lisukkeeksi valikoitui lakkahilloa, koska mitään muuta ei jääkaapista löytynyt, enkä ehtinyt enää kauppaan ennen töihin menoa.

Kun olen töissä, olen siellä usein silloin kun muut ihmiset ovat vapaalla. Näin oli perjantai-iltanakin, kun ahersin Luottamuksen messussa suntiona. Iloitsin uudesta neuletakista, jossa on firman logo. Messun alttari kutsui jälleen hiljentymään, mutten ehtinyt muuta kuin räpsästä kuvatuksen.

20170311_065221

Kun matkaan lauantaiaamuna seitsemäksi töihin, Helsingin kadut ovat hiljaisia. Muutama ihminen kävelee siellä täällä ja kaupunki kylpee aamun kosteudessa. Omia silmiäni painaa lyhyeksi jääneet yöunet, koska edellisenä iltana pääsin vasta yhdeksältä töistä.

17201302_1337810696242338_3895923370636911505_n

Kun ajan kummipoikani yksivuotissynttäreille, ajan sinne lauantain työvuoroni jälkeen. Moottoritielle päästyäni alkoi heti nukuttaa. Pysähdyin huoltoasemalle ja sain viestin paremmalta puoliskolta. Hän olikin päässyt jo koulusta, joten käännyin takaisin hakemaan hänet mukaan. Saapuessamme juhlapaikalle viiden maissa, olivat kaikki muut synttärivieraat jo lähteneet. Onneksi juhlien sankari oli vielä hereillä.

Myöhään illalla ajoimme maaseudulta takaisin Helsinkiin. Seuraavana aamuna, eli sunnuntai aamuna, mitäs muuta kuin aamuyhdeksäksi töihin…

Muikeaa maaliskuista viikkoa! 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s