TOP 3, ketä äänestäisin?

Tarvitsen apuasi. Kenelle antaisin ääneni kuntavaaleissa?

Suvi-Maria Junni

Suvi-Maria on 38 vuotias vihreiden ehdokas ja toiminut pappina työpaikassani Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnassa. Hän vaikuttaa erittäin lämpimältä ja ihmisläheiseltä henkilöltä. Suvi-Maria on aina jäänyt kirkkokahveille pitkäksi aikaa juttelemaan ihmisten kanssa, antanut heille aikaansa. Tätä arvostan. Hänen saarnoista olen ottanut tavaksi sen, että jos avustaja on lukenut Raamatun tekstin, mainitsen puheessani tekstin lukeneen avustajan nimeltä. Esimerkiksi näin: ”Sannan lukemassa kohdassa Luukkaan evankeliumista kerrotaan…

Ylen vaalikoneessa yhteensopivuus oli 72%, mikä voisi olla enemmänkin. Joissain asioissa olimme täysin erimieltä, kuten päivähoidon ilmaisuudesta. Arvoasioissa taas mielipiteemme kohtasivat hienosti. Nettisivuillaan Suvi-Maria toteaa, että hänen sydäntään lähellä ovat muun muassa tasa-arvoisuus ja armollisuus heikompia kohtaan. Heikkojen puolen pitäminen on minulle todella tärkeää, tosin muotoilisin asian mieluummin: sellaisten ihmisten puolen pitäminen, jotka eivät vastaa yhteiskuntamme ihanteisiin ja vaatimuksiin.

http://www.suvimariajunni.fi/

Maisa Kuhno

Maisa on 28 vuotias ystäväni ja kristillisdemokraattien ehdokas. Aiemmin meillä oli tapana käydä yhdessä salilla, mutta viime aikoina urheilu on jäänyt muiden asioiden jalkoihin. Maisa on aivan ihana ihminen, hänellä on aina aikaa kuunnella ja jakaa kokemuksia. Maisa opiskelee teologiaa ja on kotitalousyrittäjä. Hänen vaaliteemoistaan omaishoito on sellainen, jonka koen merkittäväksi.

Ylen vaalikoneessa yhteensopivuutemme oli vain 66%. Monessakaan asiassa emme olleet täysin erimieltä, mutta sellaisia, missä olisimme olleet täysin samaa mieltä, oli myös vähän. Arvomme kohtasivat, mutta kotiin liittyvissä teemoissa, esimerkiksi viheralueiden vähentämisestä uusien kotien saamiseksi, ajattelimme eri tavalla.

http://vaalit.kd.fi/2017/?henkilo=maisa+kuhno#henkilo2680

Elina Das Bhowmik

Elina on minulle tuntematon, 35-vuotias keskustan ehdokas. Hän työskentelee työmarkkina-asiamiehenä. Ylen vaalikoneessa Elina oli ensimmäinen ehdokas, jonka kanssa vastaukseni kohtasivat parhaiten. Yhteensopivuus oli 83%. Luin Elinan kommentit jokaisesta vaalikoneen kysymyksestä. Ne olivat hyviä ja ajatukset tosiaan aika samanlaisia kuin itselläni.

https://www.facebook.com/elinadb/

Pohdintaa

Suvi-Maria on vihreiden ehdokas ja kannatan vihreää puoluetta. Maisa on ystäväni, Elina eniten samaa mieltä kanssani. Maisa ja Elina edustavat puolueita, joita en ole koskaan äänestänyt, enkä kannattanut. Pitäisikö minun antaa nyt ääneni puolueelle, vai henkilölle?

Äänestäisin mielelläni sellaista henkilöä, jonka läpimeno valtuustoon ei ole itsestään selvyys. Turhaan antaisin ääneni sellaiselle, joka on todella tunnettu, ja joka saa muutenkin tarpeeksi ääniä. Uskoisin, että kenenkään näiden kolmen henkilön pääsy valtuustoon ei ole varmaa.

HUOM Tampereella asuvat tuttavani!

Siskoni Elisa ja hänen kumppaninsa Juha ovat ehdolla Tampereella. Molemmat ovat perussuomalaisen puolueen ehdokkaita. En jaa heidän kanssaan kaikista asioista yhteneväisiä mielipiteitä, mutta erinomaisia ehdokkaita molemmat. Elisa ja Juha tekevät varmasti kaikkensa niiden asioiden eteen, joiden ajattelevat olevan Tampereen ja koko Suomen etu. Elisan yhtenä vaaliteemana on omaishoitajuus ja Juhan paikallinen työ.

Käy kurkkaamassa: https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokas/elisa-hiltunen ja https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokas/juha-karjalainen

HUOM Heinolassa asuvat tuttavani!

Isäni Tuomo on kristillisdemokraattien ehdokkaana Heinolassa. Hän on ahkera työmyyrä ja toimisi valtuutettuna aktiivisesti asioiden parantamiseen. Isälleni tärkeää on muun muassa se, että Heinolaan saataisiin lisää työpaikkoja.

Käy kurkkaamassa: http://vaalit.kd.fi/2017/?henkilo=tuomo+hiltunen#henkilo4762

think-1704831_960_720

Kuva: Pixabay

Lupsakasta alkavaa viikkoa! 🙂

Eveliina

3 thoughts on “TOP 3, ketä äänestäisin?

  1. Enpä osaa oikein neuvoa, perinteinen vähän tylsä ”kuuntele sydäntäsi” -vastaus täältä siis. Itse olen vielä ihan hukassa valinnan kanssa. YLE:n vaalikone tyrkytti minulle (tähän itkunauruhymiö) SKP:n (!?) ehdokkaita, vaikka itse olen mielestäni kallellani Vihreisiin tai vaikka oikeistoliberaaleihin tyyppeihin enemmänkin. Onneksi on vielä hetki aikaa miettiä. Yhteiset arvot ehdokkaan kanssa painavat mielestäni paljon.

    Tykkää

    1. Sain myös Ylen vaalikoneessa kuudenneksi ehdokkaaksi kommunistisen puolueen ehdokkkaan. Kolmanneksi ruotsalaisen kansanpuolueen. Ei siinä sinänsä mitään, mutten kuitenkaan anna ääntäni rkp:lle, koska en ole suomenruotsalainen. ”Kuuntele sydäntäsi” on hyvä neuvo. Alan kallistua sen ehdokkaan äänestämiseen, joka tuntuu hyvältä. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s