Me kärsimättömät

Ajattelen niin, että nöyryys on kaunein hyve. Nöyryys on mielestäni tervettä vaatimattomuutta, ja pyyteetöntä tavallisuutta. Yhdistän pohdinnoissani nöyryyteen usein kärsivällisyyden. Se on taito, jota itselläni ei juuri ole. Kuulostaako seuraava tutulta?

1) Ystäväsi on viisi minuuttia myöhässä kahvilta. Kyllästyt odottamaan ja marssit suorinta tietä lähimmän kafeteerian jonoon. Näpyttelet puhelimella viestiä: ”Menin jo.

2) Omistat kolme kaukosäädintä, joista pitäisi painaa tiettyjä nappuloita saadaksesi Apple TV:n näkyviin. Et jaksa lukea ohjekirjoja, vaan painelet kaikkia nappeleita niin pitkään, että jotain tapahtuu.

3) Olet saanut käsiisi uuden kirjan. Luet muutaman sivun, mutta opus ei imaise mukaansa. Ajatuksesi lähtevät harhailemaan ja viskaat moisen teoksen pois. Etsit parempaa luettavaa, tai jätät suosilla lukutoukkailun joksikin aikaa.

4) Muutat uuteen asuntoon. Ensimmäistä kertaa huoneistoon mennessäsi et saa turvalukkoa auki. Hermostut ja tuskastut. Rupeat pyörittelemään avainta holtittomasti reiässä. Lopulta lukko aukeaa, muttet touhuilultasi enää tiedä, miten se tapahtui.

5) Autoa ajaessasi olet kaikkien kaveri. Kunnes eteesi ilmaantuu jostain rauhallisella sunnuntaiajelulla köröttelevä iäkäs rouva. Moottoritien kiihdytyskaistalla mittarissasi komeilee 70 km/h. Kiroat rouvan alimpaan paikkaan maapallolla ja kiilaat ohi heti, kun on mahdollista.

Jos samaistuit näihin, olet kärsimätön. Tervetuloa kerhoon.

stress-2213002_960_720

Kuva: Pixabay

Rauhaa ja kärsivällisyyttä päivääsi, 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s