Stressin karkotusta levolla ja läsnäololla

Edellisessä blogikirjoituksessani käsittelin sitä, miten harjoitteluni alku on ollut kuormittava. Toisin sanoen, olen ollut stressaantunut. Jaksaakseni työssä, olen opetellut uudenlaista vapaa-ajan viettoa. Yksi tärkeä asia stressaantuneisuuden hoitamisessa on ollut rauhoittuminen, lepo ja läsnäolo.

Lepo ei mielestäni tarkoita sitä, että koko päivän makaisi sängyssä. Minulle lepo on sitä, että kun herään, saan tehdä sen kaikessa rauhassa. Ennen kuin nousen, pötköttelen kymmenen minuuttia ja venyttelen jäseniäni vuoteessa. Katselen rauhassa, miten luonnonvalo pyrkii verhon takaa sisään huoneeseen. Haukottelen ja maiskuttelen suutani. Kun tuntuu siltä, että voisin nousta, nousen ylös, en yhtään aiemmin.

Eräs päivä viime viikolla päätin mennä joksikin aikaa istumaan puiston penkille. Välillä pidin silmiäni kiinni ja kuuntelin. Linnut visersivät ja tuuli humisi. Haistelin ilmaa. Sitten avasin silmäni ja katselin mualiman menoa. Pari koiranulkoiluttajaa käveli ohitseni, linnut touhusivat jotakin, kauempana viipotti lapsia ja autot hidastivat menoaan R-kioskin kulmalla. Ajattelin: ”Kaikki ovat menossa jonnekin, tekemässä jotain. Kukaan muu ei näytä vain olevan.”

Sunnuntaina aamuni meinasi valua siihen, että stressasin mielessäni asioista. Sitten ajattelin, että nyt tarvitsen jotain rauhoittaakseni mieleni ja poistaakseni stressin. Laitoin televiisorista youtuben päälle ja etsin. Löysin tällaisen helmen:  https://www.youtube.com/watch?v=rtwjIOQWiJs

Rauhoittavan musiikin soidessa kaiuttimista, venyttelin pehmoisella olohuoneen matolla. Ajattelin: ”Miksen hengaile useammin tällä matolla?” Musiikki ja venyttely saivat mieleni levolliseksi. Luovuus alkoi kukkia ja ajatuksiini juolahti pari teemaa, joista voisin kirjoittaa tänne blogiin. Mietin myös mielessäni, että kun on olemassa Hiljaisuuden ystävät ry, pitäisikö perustaa Rauhoittavan musiikin ystävät ry? Pidän myös hiljaisuudesta, mutta tällä kertaa levollinen musiikki sai paremmin karkotettua stressin.

20170427_180729

Onko sinulla hyviä vinkkejä, miten levätä ja vain olla läsnä? 🙂

Valoa ja iloa toivotellen,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s