Jeesus, Max Lucado ja Manchesterin yliopisto

Kirjailija Max Lucado on raapustanut teoksen nimeltä Hengähdä hetkeksi – Kuppi kuumaa ja lämpimiä ajatuksia. Kirja on mielestäni loistava. Se on jaoteltu erilaisiin teemoihin, jotka sisältävät lyhyitä, kristinuskosta kumpuavia tekstejä, yhdistettynä arkielämään. Jeesuksesta Lucado kirjoittaa seuraavalla tavalla:

Jeesusta saattoi koskettaa ja lähestyä, hän oli saavutettavissa. Ja vielä enemmän: hän oli tavallinen. Jos hän olisi täällä tänään, et luultavasti huomaisi häntä hänen kävellessään ostoskeskuksen läpi. Hänen vaatteensa ja korunsa eivät kääntäisi päitä.

Voit melkein kuulla hänen sanovan: ”Sano vaan Jeesukseksi.” Hän oli sellainen kaveri, jonka saattaisit kutsua kotiisi katsomaan jalkapallon loppuottelua. Hän telmisi lastesi kanssa lattialla, torkahtaisi sohvallesi ja kääntelisi pihvejä grillissäsi. Hän nauraisi vitseillesi ja kertoisi niitä itsekin. Ja kun alkaisit puhua, hän kuuntelisi sinua niin kuin hänellä olisi iäisyyden verran aikaa.

Ja se on ainakin varma, että kutsuisit hänet toisenkin kerran.

Miltä tällainen kuvaus Jeesuksesta tuntui?

Minusta se tuntui tosi mukavalta, rennolta, tuttavalliselta ja turvalliselta. Jeesus vaikuttaa tyypiltä, jota minun on helppo lähestyä ja johon voin luottaa.

Tässä on Ylen uutisissa reilu kaksi vuotta sitten julkaistu kuva Jeesuksesta.

Kuva Jeesuksesta

Kuva: http://yle.fi/uutiset/3-8529376

Mitä ajatuksia kuva sinussa herättää?

Kuva on tehty niiden tietojen pohjalta, mitä Manchesterin yliopiston tutkijat ovat saavuttaneet tutkiessaan sitä, miltä Jeesus on oikeasti näyttänyt.

Meidän kuva Jeesuksen ulkonäöstä perustuu länsimaiseen taiteeseen, jossa Jeesus on kuvattu usein pitkäksi ja hoikaksi, vaaleaihoiseksi, pitkähiuksiseksi ja parrakkaaksi. Tutkijoiden mukaan Jeesuksen ajan juutalaisilla miehillä oli melko tumma iho, tummat silmät, ja lyhyt ja kihara tukka. Jeesus on todennäköisesti ollut noin 155 senttiä ja painanut noin 50 kiloa.

Kuvan takana oleva tutkija Richard Neave muistuttaa, että Jeesus ei välttämättä näyttänyt juuri tämän kuvan mieheltä. Kuva esittää Jeesuksen ajan ja paikan tyypillistä aikuista miestä.

Miten hyvin saat yhdistettyä mielessäsi Max Lucadon kuvauksen Jeesuksesta Manchesterin yliopiston hahmottelemaan kuvaan?

Veikeää viikonloppua 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s