Mitä minulle kuuluu nyt?

En tiedä, kiinnostaako otsikon kysymys blogini lukijoita. Itse koen tärkeäksi, että kirjoitan tänne ajatuksieni lisäksi myös henkilökohtaisesta elämästäni. Kirjoitan tätä blogia kokonaisena ihmisenä ja persoonana. Viime aikoina kirjoitukseni ovat olleet pääasiassa pohdintojani, joita omassa blogikirjoitusteni luokittelussa kutsun kyökkipsykologi kirjoituksiksi. Sairaalasielunhoidon harjoittelusta olen kertonut, mutta mitä muuhun elämääni kuuluu?

Harjoitteluni ja paremman puoliskoni töiden aikataulut eivät ole aina menneet ihan yksiin. Välillä on ollut viikkoja, että parempi puolisko tulee kotiin, kun minä lähden aamulla töihin. Kun tulen töistä kotiin, parempi puolisko on jo lähtenyt kouluun ja sieltä suoraan töihin. Arkemme on välillä yhtä aikataulujen vinksin vonksin menoa, kun käymme molemmat opintojen kanssa samaan aikaan töissä. Ruoista ja kotitöistä viestimisen sujuvoittamiseksi olemme jättäneet viestejä keittiön työtasolle ja jääkaapin oveen.

Kun päästiin aiheeseen parempi puoliskoni, jatketaan samalla teemalla. Löysin harjoitteluni ohjaajan työhuoneen kirjahyllystä oivan kirjan nimeltä Sanoista kauneimmat. Yksi ilta luin kirjaa aikani kuluksi, ja otin puhelimella kuvia hauskoista runoista ja viisauksista. Lähetin noin viikon ajan joka päivä paremmalle puoliskolleni watch uppissa yhden mainion lausahduksen. Yllä olevissa kuvissa komeilevat suosikkini.

20170517_210907

Taannoin piipahdin Instrumentariumissa ostamassa piilolinssinesteitä. Huvikseni kysyin kassalla myyjältä, miten usein piilolinssikontrollissa pitäisi käydä. Sain vastaukseksi kerran vuodessa. Kysyin, näkeekö myyjä jostain, milloin olen viimeksi käynyt. Hetken tietokonetta näpsyteltyään myyjä kertoi, että edellisestä käynnistäni on aikaa kolme vuotta. Päädyimme varaamaan ajan muutaman päivän päähän.

Mennessäni kontrolliin, optikko kysyi tietokoneen ääressä ollessaan: ”Eikai noi sun silmälasit ole nää, jotka on merkitty tänne kahdeksan vuotta sitten?” Vastasin: ”Jos sieltä semmoinen tieto löytyy, kyllä ne sitten on. En olisi itse muistanutkaan milloin ja mistä olen nämä hommannut.” Optikko oli super mukava, ystävällinen ja todella innostunut työstään. Olin kontrollin jälkeen niin mielissäni, että päätin lähettää palautetta. Seuraavana päivänä sähköpostiini oli tupsahtanut yllä oleva vastaus palautteeseeni.

Kaikki tilanteet eivät ole lutviutuneet yhtä mutkattomasti, mitä piilolinssikontrollissa. Peruutin vahingossa työpaikan pihalla lyhtypylvääseen, isältäni lainassa olleella autolla. Katsoin peileistä, mutta en huomannut tummanharmaata, ohutta pylvästä hiekkakentän reunalla. Auto kärsi vaurioita, joista suurin oli se, että lokasuojan mutteri tms. hankasi rattia kääntäessä kiinni renkaaseen. Käsistään kätevä parempi puoliskoni antoi autolle ensiapua ja väänsi jollakin välineellä, jonka nimeä en nyt saa päähäni, lokasuojaa takaisin paikalleen.

Toinen ikävä asia oli se, että auton oven sarana vääntyi, eikä ovi mennyt tiiviisti kiinni. Ilma jäi kiertämään oven ja auton väliin, pitäen moottoritiellä korvia särkevää meteliä. Ajoin viime viikolla harjoitteluun korvatulpat korvissa. Nyt auto on palautettu isälleni ja niin ikään käsistään kätevä isäni on laittanut autopoloisen kuntoon. Pelkäsin, että korjauskustannukset olisivat useita satoja euroja, mutta ilokseni isäni ilmoitti, että selviää kulungeista 15 eurolla!

20170529_204020

Sairaalasielunhoidon harjoitteluni päättyy ylihuomenna. Heti siitä seuraavana päivänä, eli torstaina, alkavat kesäteologin työni Kuopiossa. Järjetön aikataulu, mutta minkäs teet… Olen vuokrannut kesäksi Kuopiosta viihtyisän, kalustetun yksiön. Viikonloppuna teimme kuorman Kuopioon ja laitoimme kaiken asunnolla valmiiksi. Eilen huhkimme kotosalla ja putsasimme parvekkeemme kesäkuntoon. Pesimme ikkunat, puulaatat, lattian ja kalusteet. Kyllä nyt kelpaa oleilla kesäisellä parvekkeella.

20170529_211430

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, etten ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään työstäni suntiona. Syy tähän on se, etten ole tehnyt harjoitteluni aikana suntion töitä muuta kuin yksittäisiä hajavuoroja. Ollessani toissa lauantaina Tuomiokirkolla töissä, havaitsin, että olin edellisen kerran ollut samassa talossa töissä reilu viisi viikkoa sitten. Tällä välin Suomenlinnassakin olin tehnyt vain pari hassua vuoroa. Viimeksi olin töissä helatorstaina ja vähintäänkin tähän asti mielenkiintoisimmassa työvuorossa.

20170508_090809

Olen ehtinyt vähän haaveillakin; kuvassa olevan kirjan lukemisesta. Rakastan lukemista, mutta työn ja opintojen täyteisessä elämässäni aikaa jää liian harvoin muuhun kuin opintoihin liittyvien kirjojen lukemiseen. Barkerin Enkelit taivaan kirjan bongasin harjoitteluni yhden työpisteen työhuoneen kirjahyllystä. Ja kyllä, olen tehnyt harjoittelussa muutakin kuin ihastellut kirjahyllyjä.

Juuri ennen tämän blogin kirjoittamista haaveilin siitä, että minusta tulisi joskus pappi. Ravitsin unelmiani katselemalla kuvia Helsingin hiippakunnan toukokuun pappisvihkimysmessusta. Kuvat löytyvät täältä: http://foto.pihlaja.fi/OrdinaatioHki-2017-05/Sivu1.html

Kävin myös huvikseni vilkaisemassa blogini tietoja Blogit.fi -sivustolla. Blogini näyttäisi olevan sijalla 932. Yhteensä blogeja on listattu sivustolle 6 539. Ei hassummin? Omassa kategoriassaan Muut aiheet, blogini on sijalla 48. Työni kesäteologina alkaa tosiaan tuota pikaa. Saa nähdä, millainen vaikutus kesätöillä on blogini sisältöön seuraavan kahden kuukauden aikana.

Kiitos kun jaksoit lukea kuulumiseni loppuun asti. Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle! 🙂

Terveisin, Eveliina

4 thoughts on “Mitä minulle kuuluu nyt?

 1. Hyvää näköjään kuuluu : ). Mutta nyt alat olla jo kohta siinä ”iässä”, että aika alkaa juosta lujaa. Niin kuin olet humannut, silmä hommista. Kannattaa tosiaan huomioida sitä parempaa puoliskoa enemmän, ettei jää kakkoseksi ajalle. Tuota palautteiden antamista voisi tehdä ihmiset enemmän, ainakin positiivisen. Moni tulisi iloiseksi. Blogi.fi sieltä itsekkin katsastelen kiinnostavia blogeja, muutama tarttunut seuraukseen. Tarjosin sinne omaaki, mutta jotain syötettä ei ollunna. Ehkä parempi niin : ). Menestystä sinne Kuopijjoon.

  Tykkää

  1. Hyvää kuuluu, mutta tällä hetkellä on tiivis periodi meneillään. Parempi puoliskoni on aarteeni. 🙂 Olen myös tiiraillut joitain blogeja Blogit.fi -sivustolta. Aurinkoista kesää sinulle!

   Tykkää

 2. Käy Kuopiossa Riisassa, ortodoksisessa kirkkomuseossa, jos töiltäsi kerkiät ja jaksat. Sinne haluaisin tehdä visiitin, mutta Kuopio on niin kaukana täältä ja omilta normireiteiltä, että sinne pitäisi ihan varta vasten lähteä. Minunkin pitäisi kuurata parveke. Ja niin, pestä ikkunat, vihdoinkin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s