Kesä Kuopiossa alkanut

Edellisestä blogikirjoituksestani on kuusi päivää. Tämä on minulle pitkä julkaisemisväli, sillä yleensä kirjoitan noin kolmen tai neljän päivän välein. Syy hiljaiselolleni blogissa on se, että olen siirtynyt Porvoon sairaalasielunhoidon harjoittelusta kesätöihin Kuopioon, Savon sydämeen. Keskiviikkona oli viimeinen työpäiväni Porvoossa. Illalla lähdin junalla Kuopioon, jonne saavuin puoli kaksitoista yöllä. Torstaina vartin yli kahdeksan aamulla alkoi ensimmäinen kesätyöpäiväni täällä.

20170603_115038

Pari ensimmäistä päivää olivat pitkiä ja työntäyteisiä. Eilen pääsin töistä jo puolilta päivin, mutta löhösin sohvalla koko illan. Kyllä, kaupoilla käymisen jälkeen söin karkkia ja katsoin kolme elokuvaa. Voitteko kuvitella? Kolme elokuvaa! Minä. Olen todellakin oppinut ottamaan rennosti. Yleensä katselen järkeviä ja sisällöllisesti mielenkiintoisia elokuvia. Eilen tuijotin pelkkiä vaaleanpunaisia rakkaushömppiä… ja tänään valitin puhelimessa paremmalle, miten elokuvat olivat niin epärealistisia. Mutta, tulipahan rentouduttua. Sitä tarvitsen tässä 12 päivän työputkessa, joka pitää sisällään työpaikan ja kaupungin vaihdoksen.

20170603_195546Vaikka aloitin kesätyöni heti putkeen harjoittelun päätyttyä, kaikki on sujunut luontevasti ja olen sopeutunut tänne erinomaisesti. Työpaikkani työkavereineen vaikuttaa turvallisen kotoisalta. Minut on otettu ystävällisesti ja lämpimästi vastaan. Olen nauttinut työtehtävistäni ja iloinnut esimerkiksi siitä, että onnistuin koulukirkoissa laulamaan liturgiaa neljännen sävelmäsarjan mukaisesti. Vakityöpaikassani olen tottunut kuulemaan sävelmäsarja ykköstä.

20170603_114921Eniten täällä pidän kiireettömyydestä. Ihmiset ovat rentoja ja rauhallisia. Osa huastaa Savon murretta, osa ei. Kaduilla tallustellaan kaikessa rauhassa, eikä kaupungin keskustassakaan kuulu Helsinkiin verrattavaa liikennevalojen meteliä. Rappukäytävässä siivooja juttelee kanssani niitä näitä ja bussista pois hypätessään ihmiset huikkaavat kiitoksen bussikuskille. Kuopio vaikuttaa aika samanlaiselta kaupungilta, mitä Lahti, jossa asuin ennen Helsinkiin muuttoani neljä vuotta.

20170603_114817Parempaa on kova ikävä, mutta onneksi tämä eri kaupungeissa olo on väliaikaista. Pian saankin hänet tänne luokseni käymään. Sitä odotan enemmän kuin kuuta nousevaa. Odotan myös innolla tulevia työtehtäviäni ja ennen kaikkea kaikkia niitä kohtaamisia ihmisten kanssa, joita saan tämän kesän aikana kokea. Oloni on siunattu, koska saan tehdä tätä työtä ja olla tässä juuri nyt.

Miten sinun kesäkuusi on lähtenyt käyntiin? 🙂

Halauksin ja siunauksin,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s