Ihmiset haluavat olla vaatimattomien seurassa, eivät ylpeilijöiden

Terve vaatimattomuus ja nöyryys ovat mielestäni kauniita ominaisuuksia ihmisessä. Voi olla, että minussa on joskus ollut näiden piirteiden vastakohtia, vaativuutta ja ylpeyttä. Nykyisin kaikenlainen ylpeily, lesoilu ja kerskailu ärsyttävät minua suunnattomasti. Jos huomaan jonkun rehvastelevan omalla menestyksellään tai taidoillaan, nenänreikäni laajenevat. Samalla minulle tulee paha mieli niiden puolesta, jotka joutuvat lesoilun kohteeksi. Loppujen lopuksi ajattelen, että ylpeilijä toimii vastoin omaa etuaan, eikä ehkä ymmärrä, miten toimii. Tai sitten kerskailija kokee itsensä huonoksi ja kuten narsisti, pönkittää itsetuntoaan kehumalla itseään?

Miksi lesoilija toimii vastoin omaa etuaan? Siksi, että ihmiset eivät halua olla ystäviä ylpeilijöiden kanssa. Ei toisesta ihmisestä tunnu hyvälle se, kun vierellä olija kehuu, miten hyvä hän on. Tämä aiheuttaa huonon itsetunnon omaavassa ihmisessä huonommuuden tunnetta, samalla kun hyvällä itsetunnolla varustettu tajuaa lesoilijan kohottavan vain omaa itsetuntoaan. Ihmiset ovat mielellään tekemisissä henkilöiden kanssa, joiden kanssa kokevat olevansa tasa-arvoisia, tai jopa hieman menestyneempiä. Ylpeilijä ei tarjoa tällaista kokemusta toisille.

Toisten ihmisten on helppo olla vaatimattoman ja mahdollisimman tavallisen ihmisen seurassa. Tällainen henkilö on usein helposti lähestyttävä, vaaraton ja helppo. Toisen ei tarvitse yrittää olla kauhean fiksu tai omata perusteltuja mielipiteitä. Voi vain olla, turista, mitä mieleen sattuu ja jakaa kokemuksia tasaveroisen ihmisen kanssa. Sen lisäksi, että vaatimattomuus luo terveen pohjan ihmisten kohtaamiselle, uskon, että yksilö voi itsekin hyvin, ollessaan sopivan vaatimaton.

Nöyrällä ja vaatimattomalla ihmisellä on usein hyvä itsetunto. Kun tietää, mitä osaa ja missä omassa elämässään on, siitä ei tarvitse kerskailla muille. Nöyrä ihminen ymmärtää myös, että vaikka olisi jossain asiassa menestynyt elämässään, toisessa asiassa on vielä täysin lapsen kengissä. Vaatimaton ihminen ei ajattele olevansa parempi kuin muut. Hän tajuaa olevansa samanarvoinen kuin muutkin ihmiset ja sen, että toisilta voi oppia, paljon.

Elämää ja ihmisyyttä ei mitata menestyksellä tai osaamisella, vaan sillä, mitä sydämessämme on. Miten kohtelemme toisiamme ja miten aitoja olemme. Vaatimattomuus ja nöyryys kaunistavat ihmistä, kunhan pysyvät terveinä ominaisuuksina, eivätkä mene liiallisuuksiin.

coffee-1572742_960_720

Kuva: Pixabay

Iloa ja lämpöä kesääsi! 🙂

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s