Kesä kuvina

Viimeisimmässä kirjoituksessani kerroin, mitä opin kuluneen kesän aikana. Nyt ajattelin kertoa kesästäni kuvien kautta. En tänä kesänä erikoisemmin panostanut kuvien räpsimiseen, joten tuleva kavalkadi on melko arkinen. Ehkä hyvä niin?

Ripareilla yksi suosikkityötehtävistäni oli saunan lämmitys. Pieni rauhoittumisen ja yksinolon hetki tiiviin leirielämän keskellä. Pistinpä kerran nuotioinkin tulille. Pitämissäni hartauksissa pyrin huomioimaan esteettisyyden osana ihmisten hengellistä elämää.

Otoksia ensimmäisen riparin rukousalttareista. Sisällöltään alttarit olivat mielestäni liian pedagogisia, koska suunnittelin ne alun perin osaksi oppituntia. Visuaalisesti toivon mukaan riparin miniretriittiin sopivat.

Ripareilla ohjelmaa riitti aamusta iltaan. Päivän päätteeksi vielä ohjaajien palaveri ja jotain omia valmisteluja. Kuopiossa törmäsin ensimmäisen kerran ripareilla toteutettavaan Maailman kauppa -peliin. Leirijumiksissa sain ihastella nuorten valmistelemia alttareita. Kesäkanttori tutustutti virsikirjan mielenkiintoisiin virsiin.

Toisella riparilla onnistuin mielestäni paremmin miniretriitin rukousalttareissa. Kuvatukset vaan jostain syystä tärähtivät ja ovat hieman huonolaatuisia.

Mennyt kesä oli kirjaimellisesti matkalaukkuelämää. Tavarapaljoutta tuli raahattua mukana pääasiassa kävellen ja junassa. Pari kertaa piipahdin Kuopiosta kotiin tullessa lapsuuteni maisemissa Mäntyharjussa. Kuvassa Asemanlampi. Kotiin saavuttuani saatoin löytää keittiön pyyhkeen paremman puoliskoni jäljiltä mukavasti ripustettuna.

Uskaltauduin ensimmäisen kerran sitten lapsuuden poimimaan mansikoita. Oli yllättävän miellyttävää, kun sääolosuhteet suosivat. Voitteko uskoa, että pakkasemme tuoksuu mansikalta? Eve tykkää, on jotain, mitä laittaa talvella aamupuuron sekaan.

Kaipasimme paremman puoliskon kanssa vaihtelua Nuuksiolle, joten matkasimme Liesjärven kansallispuistoon. Vihreän kullan kulttuuri löytyi puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Maisemallisesti Liesjärvi ei ollut mitenkään hätkähdyttävä, mutta rauhassa sai todellakin olla. Kanssaulkoilijoita ei pahemmin taapertanut vastaan.

Kesän lukemisenani toimi Lauri Viidan esikoisteos Moreeni. Siitä myöhemmin lisää. Saimme vihdoin vingutettua äidiltäni joululahjaksi saamaamme Punnitse ja Säästä -liikkeen lahjakorttia. Mukaamme valikoitui kaikenlaisia pieniä herkkuja. Parempi puoliskoni tutustutti nykyajan nuorten suosimaan Snap Chattiin.

Kesän hankintamme oli nojastooli. Aiemmin olohuoneemme ikkunanurkassa oli sohvapöytä, jonka päällä säilytimme tulostinta ja kaikenkarvaista tavaraa. Tuumasin, notta emme hyödynnä ikkunasta avautumia maisemia ollenkaan. Niitä maisemia, joista maksamme vuokrassamme. Siispä, kaiken mualiman tavaroille uudet paikat ja ei kun Askon alennusmyynteihin. Nojastoolista on kehkeytynyt Even oma valtakunta. Siinä on oiva paikka lukea kirjaa. Paremman valtakunta on sohva. Onnistuipa parempi juksaamaankin minua, kun lähetti riparilla ollessani kuvan nojastoolista, vaatemytyn kanssa. Oli kuulemma hoksannut, miksi nojastooli kannatti ostaa meille.

Odotan jo syksyä kuin kuuta nousevaa. Yksi syy siihen on se, että kesällä puiden lehdet peittävät palan merinäkymäämme. Olen nähnyt kesän aikana ystäviäni, mutta heistä en juuri julkaise kuvia täällä blogissa. En halua olla sellainen ystävä, että kun minua näkee, kohta on kaikki julkisesti esillä. Yhden ystäväni kanssa ihmettelimme puluja Rautatieasemalla. Tällä viikolla kävin paremman kanssa tutustumassa Lammassaaren vieressä komeilevaan, tuuliseen Kuusiluotoon.

Tämmöistä tänä kesänä. Ja vielä kesä jatkuu, elokuun sateissa ja auringossa. Sanonpa vielä senkin, että voihan Veekenti vestivaali. Viime yönä olisin halunnut nukkua kunnolla, koska tänään oli aamuvuoro töissä. Ensi viikolla sitten Flou vestivaali. Jospa sitten tämä kaupunki rauhoittuisi.

Iloista alkavaa viikkoa! 🙂

Taivaan Isän siunausta,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s