Elämän ja kuoleman ihmettelyä

Sairaalasielunhoidon harjoittelussa ja kesätöissäni kohtasin ikääntyneitä, yksinäisiä ihmisiä. Ihmisiä, jotka olivat eläneet pitkän elämän, asuivat yksin, ja joilta puoliso ja kaikki ystävät olivat kuolleet. Ihmisiä, joiden luona jälkikasvu (jos sitä oli) kävi harvoin kylässä. Tapasin tällaisia ihmisiä, jotka halusivat jo päästä taivaan kotiin. He rukoilivat Jumalaa ottamaan heidät pois, mutta ihmettelivät, miksei Luoja vielä huoli.

Samaan aikaan tässä maassa kuolee pieniä, elämänsä alkuun päässeitä lapsia kauheilla tavoilla. Esimerkiksi sairauksiin, onnettomuuksiin ja perheväkivallan uhreina. Lapsia, joilla olisi ollut vielä melkein koko elämä edessä. Lapsia, joita ovat jääneet sydän särkyneinä kaipaamaan vanhemmat ja monet rakastavat läheiset.

Samaan aikaan opintojensa ja itsenäisen elämänsä kynnyksellä oleva nuori aikuinen tekee itsemurhan. Kuolee oman kätensä kautta. Matkaa ajasta ikuisuuteen. Itsemurha on Suomessa 15-29- vuotiaiden toiseksi yleisin kuolinsyy liikenneonnettomuuksien jälkeen. Tämän todellisuuden äärellä tulen olemaan seuraavan vuoden gradua tehdessäni.

Elämä tuntuu epäreilulta. Miksei Jumala huoli 95 vuoden ikään ehtinyttä yksinäistä ikääntynyttä, mutta miksi hän ottaa luokseen pienen lapsen? Miksi ihmisen tarvitsee itse päättää oma elämänsä? Miksi? Tätä ihmettelen, enkä ymmärrä, mitä taivaan Isä ajattelee päättäessään elämästämme näin. Pitäisi hyväksyä, että olen vain ihminen, eikä minun tarvitse ymmärtää kaikkea. Mutta se ei ole helppoa, ihmettelen ja kysyn siksi.

death-2433005_960_720

Kuva: Pixabay

Ukkosta ja salamoita mykistyneenä ikkunasta katsellen,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s