Kasvattaako lapsi uskonnollisesti?

Haluaisin kuulla mielipiteitänne, mitä ajattelette lapsen uskonnollisesta kasvatuksesta? Pitäisikö lapsi kasvattaa jonkin, esimerkiksi vanhempien uskonnon mukaisesti? Vai olisiko hyvä, jos lapsen kasvattaisi tunnutuksettomasti, kertoisi tasapuolisesti kaikista uskonnoista sekä uskonnottomuudesta ja antaisi lapsen itse vartuttuaan päättää, mihin uskontokuntaan haluaa liittyä, tai olla liittymättä? Toki ensimmäinen vaihtoehto pitää sisällään myös sen mahdollisuuden, että lapsi saa kasvettuaan päättää itse. Olisiko kenties jotain muita vaihtoehtoja, miten suhtautua uskontoon ja lapsen kasvattamiseen?

Kristittynä ja tulevana pappina, jos Luoja suo, minulla on asiasta oma näkemykseni. Jos joskus saan lapsen, haluaisin kasvattaa lapseni tunnustuksellisesti. Tahtoisin kertoa lapselleni taivaan Isästä ja laulaa samoja hengellisiä lastenlauluja, joita minulle on laulettu ollessani pieni. Olisi ihanaa opettaa tuttu ja turvallinen, lohdullinen iltarukous. Haluaisin myös, että lapseni kastettaisiin kirkon jäseneksi.

Samalla haluaisin kertoa lapselleni, että maailmassa on paljon erilaisia uskontoja. Meillä Suomessa suurin uskonto on kristinusko ja iso osa suomalaisista kuuluu kirkkoon. Kertoisin, että osa ihmisistä uskoo Jumalaan ja osa ei. Tarkentaisin varmaankin, että meidän perheessä äiti uskoo ja isi ei. Jokaisella on vapaus uskoa mihin haluaa, ja olla uskomatta. Lapsenikin saisi itse pohtia omaa suhdettaan ja uskoaan Jumalaan, kuten koko kristinuskoon ylipäänsä. Vartuttuaan hän saisi tietenkin halutessaan erota kirkosta.

Totta kai olisin iloinen, jos lapseni pysyisi kristittynä, mutta en loukkaantuisi, jos hän haluaisi elää toisin. Rakkauteni lastani kohtaan ei olisi ehdollista. Rakastaisin häntä ihan yhtä lailla, olipa hän kristitty, johonkin muuhun uskontokuntaan kuuluva tai uskonnoton. Iloitsisin lapsestani juuri sellaisena kuin hän on. 🙂

baby-718146_960_720

Kuva: Pixabay

Lämpimin terkuin,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s