Mitä eläimille tapahtuu kuoleman jälkeen?

Siskoni ihana, nallekarhumainen hauva Vanni nukkui pois toissa päivänä. Äitini ensimmäisen hauvelin Sonjan kuolemasta on alle vuosi, pupuni Bumban kuolemasta viisi vuotta. Meidän perheessä lemmikit ovat aina olleet perheenjäseniä ja heidän menehtymisensä kova paikka. Vannin pois meno herätti ajattelemaan eläinystäviemme kohtaloa kuoleman jälkeen. Kirjoittaisin mielelläni lemmikeistäkin: … siirtyi ajasta ikuisuuteen… Mutta voiko niin kirjoittaa?

Mitä eläimille tapahtuu kuoleman jälkeen? Pääsevätkö he meidän ihmisten kanssa taivaaseen? Lakkaavatko he vain olemasta? Mihinkään ikävään paikkaan en usko heidän joutuvan, niin kuin en meidän ihmistenkään.

En todella tiedä, mitä ajatella eläinten tuonpuoleisesta. Olisi mieltä lämmittävää ajatella, että kuolleet lemmikkimme olisivat meitä jonain päivänä vastassa, mutta missä kulkisi raja? Koirien ja pupujen taivaaseen pääsy tuntuisi luontevalta, mutta entä heinäsirkat ja hämähäkit? Pääsisivätkö hekin? En koe ajatusta edellisistä eläinkunnan edustajista ikuisuudessa miellyttävältä. Missä kulkisi raja, mitkä eläimet pääsevät taivaaseen ja mitkä eivät? Ehkä eläimet vain kuolevat ja taivas on sielullisia olentoja, ihmisiä varten? En tiedä.

Oli totuus tai oma usko eläinten kohtalosta mikä tahansa, surun keskellä kannattaa mielestäni ajatella mitä tahansa, mikä saa mieltä paremmaksi. Siskoni kanssa keskustelimme siitä, että vaikka emme tiedä, mitä uskoa eläinten kohtalosta kuoleman jälkeen, on mukava ajatella, että rakkaat lemmikkimme ovat meitä jonain päivänä vastassa. Bumba ja Sonja olivat tiistaina Vannia vastassa pilven reunalla. Yhdessä he kirmaavat kauniilla ja pehmeällä niityllä. Ei ole kipuja, ei ikävää, kukaan ei satuta toista, kaikki tykkäävät toisistaan. Olo on onnellinen, kaikki on hyvin.

Onko sinulla kokemusta lemmikin menetyksestä?

Entä mitä ajattelet eläinten tuonpuoleisuudesta?

Halauksin,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s