Kiltti tyttö

Apua, loukkasinkohan sitä?

Mitenhän se koki, kun sanoin niin?

Toivottavasti en pahoittanut sen mieltä…

Olenko nähnyt ystäviäni tarpeeksi usein?

Olen varmaan tosi huono kummitäti, kun en muista kummilapsieni syntymäpäiviä ulkoa.

En tee päätöstä itse, etten ole epäkohtelias ja ole kysymättä, soitan siis ensin ja kysyn.

En osaa ajatella itseäni ensisijaisesti, tärkeämpää, että muilla on asiat hyvin.

Voi ei, taas möhlin, nyt hän luulee, että olen kylmäkiskoinen ihminen!

Samaistutko yllä oleviin ajatelmiin? Minä samaistun. En tiedä kärsinkö kiltin tytön syndroomasta, mutta ainakin omaan sen vahvasti. Pelkään koko ajan satuttavani toisia ihmisiä ja olevani ilkeä. Haluaisin olla hyvä, kiltti, auttavainen ja toisten ihmiset huomioon ottava. Todennäköisesti olenkin, mutta en useinkaan ymmärrä sitä.

Olen herkkä, tunteellinen ja tunnollinen, joskus liiaksi asti. Olen myös jonkin verran johdateltavissa ja kieltäytyminen on minulle enemmän tai vähemmän vaikeaa. Lähtökohtaisesti ajattelen aina muita ihmisiä ensin ja vasta sitten itseäni. Pyrin käyttäytymään niin, ettei tulisi mitään konflikteja. Otan aiheettoman kritiikin erittäin raskaasti.

Lisäksi olen ulkoiselta olemukseltanikin aika kiltin näköinen. Vaalea, pieni ja ilman ehostusta monien mielestä teini-ikäisen näköinen. Kesätyöpaikkani työkaverin mielestä menisin ulkoisesti isosesta, itseäni kymmenen vuotta nuoremmasta.

Mitä ajattelet, onko kiltin tytön syndrooma lahja vai rasite? Toisinaan pidän siitä, että olen aika kiltti. Toisinaan taas ajattelen, että pääsisin elämästä helpommalla, jos olisin vähän itsekkäämpi ja kovempi.

IMG_20170415_160818

Terkuin,

Eveliina 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s