Kuusi päivää kuvien kautta

Tässä kuusi päivää elämääni. Kuvien kautta kerrottuna, sepustuksillani höystettynä. 🙂

PERJANTAI

Aloitin perjantain kertaamalla kevään sairaalasielunhoidon harjoittelun jutuja. Palauttelin mieleeni harjoittelun loppuraporttia mukavasti nojatuoliin käpertyneenä. Iltapäivällä suuntasin Kirkkohallitukselle Etelärantaan, taivaan ollessa harmaa ylläni. Kirkkohullutuksella osallistuin sairaalasielunhoidon harjoittelun palautepäivään. Oli mielenkiintoista kuulla kanssani samaan aikaan harjoittelun tehneiden kokemuksia. Illalla vietimme kummityttöni kolmevuotis synttäreitä. Lahjaksi annoimme prinsessa Barbin. Synttäreillä tutustuin taikahiekkaan, joka on aikas vempele keksintö!

LAUANTAI

Työmatkani Suomenlinnaan taittui leudon aurinkoisissa tunnelmissa. Päivän mittaan taivas synkkeni ja aurinko piiloutui. Pidettyäni kirkkoa auki ja työskenneltyäni vihkimisessä, suuntasin likaiset kenkäni karkkikauppaa kohti. Lautalla luonnollisesti. Namien napostelun lisäksi murkinoin kotona aamupäivällä tekemäämme makaroonilootaa. Ilta kului sohvaa kuluttuaen.

SUNNUNTAI

Pyhäpäivä sarasti samanlaisen aurinkoisena kuin edellinenkin aamu. Metron ikkunasta katselin Kalasataman rakennustyömaata, lautassa merimaisemia. Töissä hipsin suoraan Suomenlinnan ihastuttavaan K-marketiin. Ostoksista loihdin kaksi piirasta: omena- ja mustikkapiiraat. Hommailin myös kaikenlaista pientä, kuten järjestelin astioita ja tein mainoksen ilmoitustauluille. Kotimatkalla piipahdin Kaisaniemen metroaseman (kyllä, en ole vieläkään oppinut sanomaan Helsingin yliopiston metroasema) kiinalaisessa ravintelissa. Vein sieltä kotiin mukanani ateriat meille molemmille.

MAANANTAI

Aloitin arkiviikkoni puurtamalla kotona gradun tutkimussuunnitelman parissa. Illalla puolestaan puursin töissä Tuomiokirkon kryptassa. Työmaalle mennessäni pysähdyin yliopiston kirjastossa lainaamassa kaksi teosta gradua varten. Työvuoro oli mieluinen, luottamuksen rukoushetki. Paistoin uunissa pullaa, josta tuli kommelluksista huolimatta tooooooosi herkullista. Tein töitä tehokkaasti ja pääsin lähtemään ajoissa. Kävelin parempaa puoliskoa vastaan hänen opinahjolleen. Annoin silmieni viipyillä Kampin hämärtyvillä kujilla.

TIISTAI

Varhain aamulla matkasin kuvankauniille Katajanokalle. Aina mennessäni töihin Katajanokan seurakuntakodille, ihastelen jugend -tyylisiä kerrostaloja ja niiden tarkkaan koristeltuja seinämiä. Työpäivän jälkeen lösähdin laiskasti ratikkaan, joka juuttui paikalleen melkein saman tien. Edessä oleva ratikka oli kolaroinut, ilman haavereita ilmeisesti. Ensin meinasin, notta en nosta takamustani pehmeältä penkiltä lämpimästä. Tovin päästä luovutin ja reippailin tihkusateessa keskustaan. Kotona kokkasin muonaa ovovegetaarisesta kasviproteiinista. Melkein kuin jauhelihaa, muttei sinne päinkään? Muonan jälkeen lähdin lenkille ystäväni kanssa.

KESKIVIIKKO

Päinvastainen päivä maanantaille: ensin gradua kotona ja sitten töihin. Sain gradua tehokkaasti eteenpäin, mistä sain mainion mielen työpäivään. Olin jälleen töissä kryptassa, tällä kertaa Maan suola -keskustelutilaisuudessa. Teemana oli kirkko ja sisällissota. Höristin tarkkaavaisesti korviani erittäin kiinnostaville puheenvuoroille ja näkökulmille. Tarjolle keitin puolivalmista kasvissosekeittoa. Purkki, vettä ja ruokakermaa – avot! Työkaveri kertoi, että Tapulin kaupassamme alkoi jäätelöiden ja limsojen -50 % alennus. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja suuntasin edullisille ostoksille. Loving my job place!

Tällaista töiden, opintojen ja vapaa-ajan sompailua tämä elämäni tällä hetkellä on. Päivät ovat välillä pitkiä, välillä lyhyempiä. Huolehdin, että saan useimmiten nukuttua tarpeeksi, enkä vaadi itseltäni vapaa-ajalla suuria. 🙂

Oletko koskaan kuvannut elämääsi ja pysähtynyt tarkastelemaan sitä?

Leppoisaa lauantai-iltaa,

Eveliina

2 thoughts on “Kuusi päivää kuvien kautta

  1. Kirjoitin juuri blogiini arjen kuvaushaasteesta, yhteisöllisestä pikku projektista, johon osallistuin viikko sitten. Ennen kuvasin arkisia juttuja enemmänkin. Mielenkiintoista katsoa omia vanhoja kuviaan ja huomata, että valokuvaamisen syyt ja kuvauskohteet ovat vaihdelleet vuosien varrella paljonkin.

    Tykkää

    1. Kiva tuollainen haaste, jossa kuvataan tiettyinä päivinä vuodessa. Upeita kuvia, kävin kommentoimassa. Kiitos Liiolii kun mainitsit postauksestani ja laitoit linkinkin. 🙂 Tykkään kuvata arkea. Se on sitä elämää suurimman osan aikaa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s