Kihlajaiset

Lauantaina vietimme kihlajaisia, paremman puoliskon ja minun. Järjestämme omia juhlia ani harvoin, koska mieluummin osallistumme juhliin, kuin olemme itse juhlien keskipisteenä. Kihlajaiset menivät kuitenkin mukavasti ja ihmiset vaikuttivat viihtyvän.

22686531_1940421225984464_2070043270_n

Menimme paremman puoliskon kanssa kihloihin elokuussa, mutta sopiva vapaa lauantai kihlajaisille löytyi vasta nyt. Ei tämä elu suinkaan hektistä ole ja kirkon työntekijällä vapaita lauantaita vähänlaisesti. Mutta en valita, tykkään työstäni.

Kihlajaisten viettopaikaksi valitsimme Helsingin tuomiokirkon tapulin. Ensin pohdimme muita tiloja, koska vierastin ajatusta kihlajaisten vietosta työpaikallani. Lopulta päädyimme tapuliin, koska totesimme, että se on meille mahdollisista vaihtoehdoista yksinkertaisesti paras. Idyllinen, sopivan kokoinen tila, ikkunoista näkymät Senaatintorille ja Yliopistonkadulle, parkkipaikka ja tuomiokirkko ihan vieressä.

paaovi1_235

Kuva: Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Koristelimme tilan syksyisillä sävyillä: kinuskilla, tumman vihreällä, kullalla, tumman punaisella, oranssilla ja keltaisella. Pöytäliinat vuokrasimme työpaikkani kautta, pöytäkoristeet ja tuikut tilasimme nettikaupasta, kukat ostimme tarkan markan ihmisinä Lidlistä ja idean white boardin paperikukkiin saimme työkaveriltani. Samoin saimme vinkin kirjoittaa white boardiin omat nimemme.

Muonat valmistimme itse, yhdessä paremman puoliskon äidin kanssa. Täytekakun tilasimme perhetutulta ja pienen gluteenittoman kakun kakkugalleriasta. Syötäviä varten lainasimme työpaikaltani vuoan, ison kattilan ja kulhon. Kokkailuissa ja ruokien käytännön järjestelyissä, kuten lämmityksessä juuri ennen kihlajaisten alkua oli paljon hommaa. Olimme varautuneet huhkimaan, mutta yllätyimme siitä, miten paljon työtä muonat kokonaisuudessaan vaativat. Onneksi häihin on tulossa pitopalvelu, niin voimme itse keskittyä seurustelemaan ihmisten kanssa ja lappaamaan muusia suuhun.

Kihlajaisiin osallistujat kyselivät, mitä haluaisimme kihlajaislahjaksi. Kerroimme kaikille, ettei meille tarvitse hankkia mitään lahjaa, emmekä halua varsinkaan mitään tavaraa. Paras apu meille olisi lahjoitus häätilillemme. Niinpä annoimme tilinumeromme ja saimme mukavan pesämunan häitä varten. Jostain syystä ihmisten on kuitenkin vaikea tulla juhliin ilman, että on mitään kättä pidempää mukana. Niinpä saimme muutaman kauniin kukkakimpun, lahjakorin ja suklaarasian.

SAMSUNG CSC

Pidimme kihlajaiset tarkoituksella pienimuotoisena ja vain perheenjäsenillemme. Mukaan juhlimaan sitoutumistamme saapuivat vanhempamme kumppaneineen, sisaruksemme perheineen ja elossa olevat isovanhempamme. Yhteensä meitä oli tapulissa 16 immeistä. Perheemme tapasivat kihlajaisissa ensimmäisen kerran. Koimme tämän erittäin hyvänä, koska tulevissa häissä perheemme ovat jo kerran tavanneet. Voivat siten vaihtaa kuulumisia ja tutustua lisää silloin. En julkaise kuvia juhlaväestä, koska en jaksa kysyä kaikilta, saako heidän kuviaan julkaista. Reipasta touhua, eikö?

Varsinaista ohjelmaa meillä ei kihlajaisissa ollut. Söimme lämpimän ruoan ja sen päälle nautimme kakkukahvit, kirkon kellojen soidessa jossain vaiheessa viisi minuuttia yläpuolellamme. Tapuli on siis kellotapuli, tuomiokirkon kellot sijaitsevat tilan yläkerrassa. Jutustelimme, tutustuimme ja lopuksi kävimme katsomassa tuomiokirkkoa sisältä. Taustalla soi hiljaista musiikkia ja kierrätimme paremman puoliskon kanssa tekemäämme kuvakirjaa tähänastisesta yhteisestä matkastamme.

Kihlajaisia seuraavana päivänä taapersin tuttuun tapaan töihin. Parempi puoliskoni puolestaan lähti työmatkalle ulkomaille. Illaksi sain seurakseni ihanan ystäväni, tulevan kaasoni. Huomaavaisena ja empaattisena ihmisenä hän toi mukanaan graafisen, vaikuttavan näköisen orkidean. Ilta sujui mukavasti rääppiäisten meiningeissä. Muutenkin, olen näinä kihlajaisten jälkeisinä päivinä syönyt kakkua aamupalaksi, iltapalaksi, välipalaksi ja melkein ruoaksikin. Tiedättehän ne juhlien jälkeiset päivät, kun on pakko syödä kaikkea jäljelle jäänyttä hyvää?

20171022_211313

Kaikkia ehkä kiinnostaa missä ja milloin häät ovat? Järjestämme ne ensi vuonna samalla mäellä kuin kihlajaiset, mutta eri tilassa. Häihin kutsumme perheenjäsentemme lisäksi myös ystävämme perheineen. Ensi vuonna on siis tiedossa kihlajaisia isommat juhlat. Haluan mainita, että lupaus avioliitosta ja naimisiin meneminen on meille se merkittävä juttu, ei niinkään juhlat. Järjestämme juhlat, koska haluamme jakaa sitoutumisemme yhdessä meille tärkeiden ihmisten kanssa.

Olette ehkä panneet merkille, että edellisestä blogikirjoituksestani on kulunut normaalia huomattavasti pidempi aika. Tällainen tauko ei ole minulle tyypillistä, ellen ilmoita siitä erikseen. Tässä blogissa on nyt syy hiljaiselolleni. En vain ole ehtinyt kirjoittamaan kihlajaisten valmistelun lomassa. Toki ehtimättömyyteeni ovat vaikuttaneet myös keskimäärin 35 (tässä periodissa 37) tuntiset työviikot ja päälle painava gradun teoriaosuuden deadline.

Nyt kihlajaisten jälkeen elämä vaikuttaa normalisoituvan ja uskoisin, että ehdin taas paremmin kirjoittamaan. On niin paljon ajatuksia, joista haluaisin kirjoittaa ja jakaa ne kanssanne! 😊

Hyvää yötä, Jeesus myötä. Kiitos kun jaksoit lukea loppuun asti.

Rakkaudella,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s