Avustamassa Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa

Vuosi sitten pääsimme paremman puoliskon kanssa avustamaan uuden Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin. Suomenlinnassa kuvatussa kohtauksessa esitimme petroskoilaisia siviilejä, jotka olivat kokoontuneet seuraamaan Suomen armeijan paraatimarssia. Kuvia kuvauksista ei saanut julkaista ennen elokuvan ilmestymistä. Tässä nyt vihdoin puvustamosta ottamamme kuvat vuosi sitten.

Harmillista, mutta emme ottaneet itsestämme mitään muita, parempia kuvia. Heti Suomenlinnan kuvausten jälkeen Iltalehti teki artikkelin, jossa julkaistiin alla oleva kuva. Sen olen julkaissut täällä blogissa jo aiemminkin.

3f2b11c17cbb4d6aa16e94cf9a75d181

Kuva: Iltalehti

Perjantaina oli elokuvan ensi-ilta ja syöksyimme heti katsomaan sen. Varasimme liput jo muutama viikko sitten ja hyvä niin. Näytös oli näet lähes loppuunmyyty. Olimme varautuneet siihen, että olisimme elokuvassa vain harmaata massaa, emmekä tunnistettavissa. Ilahduin niin kovin, kun hetken aikaa parempi puoliskoni vilahti valkokankaan reunassa. Itseäni en huomannut, mutta ei haittaa ollenkaan.

Kuvauspäivä piti sisällään suurimmaksi osaksi odottelua. Ilma ja maa olivat kylmiä ja palelin koko ajan, varsinkin jalkani olivat jäässä pienissä mustissa kengissä. Samaa kohtausta kuvattiin uudelleen ja uudelleen. Seistä törötimme paikallamme ja katselimme ohi kulkevaa paraatia. Oli kuitenkin todella hienoa päästä mukaan Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin ja toteuttamaan tätä kalleinta Suomessa tehtyä elokuvaa. Olen lukenut Väinö Linnan Sotaromaanin ja katsonut Edvin Laineen version kirjasta noin joka kolmas itsenäisyyspäivä. Tarina on ajaton ja koskettava klassikko.

Odotukseni uutta Tuntematonta sotilasta kohtaan olivat suuret ja elokuva lunasti ne täysin. Niin mukaansa tempaava, kuin samalla pysäyttävä ja upea elokuva. Näyttelijäsuoritukset olivat taitavia ja nykyajan elokuvatekniikalla toteutetut kohtaukset nykypäivän ihmisen silmiä hiveleviä. Erityisesti pidin siitä, että elokuvasta välittyi sodan mielettömyys ja Linnan kuvaama kritiikki sille. Jos pohdit, mennäkö katsomaan, vaiko ei, suosittelen ehdottomasti menemistä!

Tuntemattoman sotilaan lisäksi olen ollut avustamassa vajaa vuosi sitten julkaistun lyhytsarjan Heroes of the Baltic Sean kuvauksissa. Sarjaa kuvattiin niin ikään Suomenlinnassa ja otin osaa suuren väkijoukon sisältävään mestauskohtaukseen. Sain ylleni 1600-luvun naisen harmaan mekon. Tehtävänäni oli huutaa kansanjoukon kanssa mm. buu ja oo. Harmikseni en tuolloinkaan tajunnut ottaa kuvia kuvauksissa. Vasta niiden jälkeen parempi puolisko nappasi kotona kuvan.

2015-11-11 17.43.02

Työni puolesta olen vilahtanut Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa ja Mauno Koiviston hautajaisissa. Ollessani lapsi perheemme osallistui Mahdoton tehtävä -ohjelmaan. Oletko sinä vilahtanut joskus televisiossa tai valkokankaalla? 🙂

Valoa ja iloa iltaasi,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s