Torni

Eilisen pyhäinpäivän tekstissä, Matteuksen evankeliumista, Jeesus nousee vuorelle. Parempi ja minä nousimme eilen vuoren sijaan Suomenlinnan kirkon torniin. Tämä kiipeämiskerta oli minulle kolmas. Pelkään korkeita paikkoja, joten en kapua korkeuksiin kovin usein. Edellisen kerran kävin tornissa vuosi sitten, silloin siskoni kanssa. Vaikka reitti oli jo tuttu, sykkeeni nousi silti kiivetessä.

SAMSUNG CSC

Ylhäällä tornissa on paljon parempi kuin kavutessa erittäin jyrkkiä portaita. Näkymät miellyttävät ainakin omaa silmääni suunnattomasti. Maisema on kaunis niin valoisalla kuin pimeällä ja näyttävät tosiaan vuorokauden ajasta riippuen hyvin erilaisilta. Näin pimeällä kaupungin ja saaren valot loistavat tilkkutäkkimäisesti, samoin merellä seilaavien laivojen valaistukset.

Tornin ympäri kiertää kapea näköalatasanne. Pohjois- ja itäpuolella olimme tuulen suojassa, mutta länsi- ja eteläpuolella tuuli vihmoi todella kovasti. Mereltä puhaltava hyinen tuuli pakotti meidän ihastelemaan saaren näkymiä pikapuolisesti. Sen sijaan saimme tuulelta suojassa katsella rauhassa Helsingin valoja ja bongailla tuttujen rakennusten huippuja. Kauppatorilta matkaava Suokki-lautta näytti niin pieneltä tornista käsin.

Ennen tornireissua olin töissä pyhäinpäivän kynttiläkonsertissa kirkkosalissa. Konsertti oli yksi Viaporin kekrin tapahtumista ja ylitti odotukseni. Työkaverini lauluyhtyettä kokoontui kuuntelemaan 231 ihmistä, eli kirkko oli lähes täysi. Korvien lisäksi konsertti hiveli silmiä. Sammutin kaikki kirkon sähkövalot ja valaisimme kirkkosalin pyhäinpäivän teeman mukaisesti kynttilöin. Tulijoita kirkkoon olisi ollut reilusti vielä konsertin jälkeenkin.

Tänään olin jälleen töissä saarella, tällä kertaa messuvuorossa. Tein kirkkokahvipöytään kuidukkaita uunibanaaneja ja vaniljajäätelöä. Herkut maistuivat ja kaksi seurakuntalaista pyysi reseptin itselleen. Tämä lämmitti tällaisen amatööri emännän mieltä kovasti. Olin tyytyväinen leipomusvalintaani myös siltä kantilta, että se sopi laktoosittomana ja gluteenittomana kaikille.

Kokonaisuudessaan tämä viikonloppu ja varsinkin torniin kiipeäminen muistuttivat mieleeni, miten mukava työpaikka minulla on. Olo on siunattu ja onnellinen. Mutta, mitä sinun pyhäinpäiväsi piti sisällään? 🙂

Blogikirjoitukseni edellisestä pyhäin päivästä ja tornikeikasta voit lukea napsauttamalla tätä linkkiä: https://eveliinahiltunen.wordpress.com/2016/11/07/pyhainpaiva-ja-viaporin-kekri/

Levolle lasken Luojani, Armias ole suojani, Aamen.

Hyvää yötä ja kauniita unia,

Eveliina

4 thoughts on “Torni

 1. Pyhäinpäivä oli rankka, sillä äitini nukkui pois iltasella. Aloitin muuten erillisen ”uskisblogin”, kun Liioliin puolelle en välttämättä hetkeen jaksa nyt päivittää. Ortojuttuja tulee Liioliihinkin jatkossa, mutta tarvitsen nyt kunnon hengellisen ”päiväkirjan”. Jos haluat vilkaista, osoite on:
  http://syvyydesta.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Liiolii, lämmin osanottoni äitisi menehtymiseen ja suruusi! Suru on varmasti niin suuri, etten osaa kuvitellakaan. Luen blogiasi. Virtuaalinen halaus ja voiman toivotus. ❤

   Tykkää

   1. Kiitos, Eveliina. Rankkaahan tämä on, vaikkei tullut valtavan suurena yllätyksenä. Aina sitä silti uskottelee itselleen, ettei vielä ole läheisen aika lähteä, vaikka sairautta olisikin ollut.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s