Luovatko lapset joulun tunnelman?

Kun ihmisten kanssa keskustelee, välähtää puheissa välillä ajatus siitä, että lapset luovat joulun tunnelman. Lapsille joulu on suuri juhla, jota odotetaan pitkään ja hartaasti. Samoin kuusen alla lepäävien lahjojen avaamista. Lahjojen saaminen onkin lapsille epäilemättä oikeasti iso juttu. Me aikuiset voimme jonkin tavaran halutessamme kävellä kauppaan ja ostaa sen, mikäli rahaa on riittävästi. Lapset eivät voi tehdä näin. Jos lapset haluavat jotain itselleen, he ovat sen saamisessa täysin muiden ihmisten varassa. Näin ainakin pienillä lapsilla.

Lapset tuovat jouluun lahjojen saamisen ilon ja riemun lisäksi ihmettelyn. Miten Jeesuksen vanhemmille ei voinut olla sijaa majatalossa? Miksi itämaan tietäjät toivat Jeesukselle tuollaisia lahjoja? Miten joulupukki ehtii käydä jokaisessa maailman talossa samana iltana? Mihin ihmeeseen olitte piilottaneet nämä lahjat? Kaappeja on meinaan koluttu…

Onko joulu ilman lapsia tunnelmaton, hengetön, tylsä? Olen viettänyt elämässäni monta niin sanottua ”aikuisten joulua”. Kokemukseni on, että ilman lapsia joulun tunnelma on yhtä todellinen, mutta erilainen. Joulu ilman lapsia on riemun ja hämmästelyn sijaan rauhoittumista ja hiljentymistä. Joulu on kiitosta Jeesuksesta ja niistä läheisistä ja hyvistä ihmisistä, joita elämässä on. Varsinkin joulukirkossa olen kokenut syvää joulun tunnelmaa. Yhdessä on laulettu jouluisia virsiä ja oltu pyhän äärellä.

Ajattelen siis niin, että joulu aikuisten kesken on erilainen, mitä lasten kanssa, mutta yhtä tunnelmallinen. Millaisia kokemuksia sinulla on aikuisten tai lapsiperheiden joulusta?

christmas-kids-1073567_960_720

Kuva: Pixabay

Kymmenen päivää jouluun on, adventin aikaa toivottelen tämän birgitmummun runon myötä. 🙂

Kuuntele….

Tiukuja voit jo kuulla,

Joulu on jo porraspuulla.

Sytytä kynttilä, hiljenny tovi,

avaa Joululle ovi.

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s