Tässä blogikirjoituksessa kerron, miten häidemme valmistelut etenivät häämessuille osallistumisen osalta. Tammikuussa menimme tosiaan Love me do häämessuille, jotka järjestettiin Kaapelitehtaalla. Olemme molemmat olleet skeptisiä mitä tahansa messuja kohtaan, mutta nämä häämessut yllättivät positiivisesti. Saimme messuilta ideoita, tutustuimme palveluntarjoajiin ja pääsimme ikään kuin sisälle, mitä kaikkea häitä varten on kannattavaa tehdä.

KUTSUT

Bongasimme messuilta Personally Sweet firman, joka tekee hääkutsuja ja- ohjelmia. Tilasimme firmalta häidemme syksyiseen teemaan sopivat kutsukortit, jotka kävimme eilen hakemassa postista. Häidemme kutsut ovat nyt siis meillä! Jännää. Aiomme myös tilata samaisesta firmasta pöytiin tulevat kolmiokartiot, joista yhdellä sivulla on menu, yhdellä ohjelma ja kolmannessa ehkä kuva. Edullista tällainen graafisten kutsujen ja ohjelmien tilaaminen ei suinkaan ole, mutta mielestäni menetetyn mammonan arvoista.

KAKKU

Törmäsimme messuilla sattumalta jo syksyllä varaamaamme pitopalveluun. Pitopalvelulla oli messuilla arvonta hääkakusta sadalle hengelle. Osallistuimme arvontaan, muttemme odottaneet mitään, koska kumpaakaan meistä ei ole arpaonni suosinut. Muutama päivä messujen jälkeen sain pitopalvelusta puhelun, jossa kerrottiin, että olemme voittaneet arvonnassa tuon hääkakun. Ai että, kun tulin iloiseksi! Häidemme budjettia ei haittaa ollenkaan ilmainen hääkakku.

KUKAT

Messuilla oli muutama kukkakauppa ja yrityksiä, jotka vuokrasivat tai tekivät tekokukkia häihin. Ensin innostuimme tekokukkien mahdollisuudesta, koska luulimme, että ne olisivat edullisempia oikeisiin kukkiin verrattuna. Keskusteltuamme messuilla edustajien kanssa, havaitsimme, etteivät tekokukat tulisi sen halvemmaksi. Sen sijaan löysimme messuilta Pukinmäen puutarhan, josta päätimme hankkivamme kukat häihimme. Emme ole vielä sopineet kukistamme puutarhan kanssa, mutta häiden vuoden ajan mukaisesti haluaisin jotain  artikkelikuvan kaltaista.

MORSIUSPUKU

Olin suunnitellut vuokraavani morsiuspukuni, koska uskoin siten säästäväni kahisevaa. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa, jos morsiuspukua on käyttänyt joku muu ennen minua, kuten ei senkään kanssa, etten saisi pukua omakseni. Messuilla oli luonnollisesti lukuisia morsiuspukuliikkeitä, joissa oli pukuja niin vuokrattavaksi kuin kaupan.

Satuimme Tapiolan juhlapuvun pisteelle. Kerroin esittelijälle, millaista pukua olen etsimässä. Sattumalta liikkeen messutarjousrekissä oli myynnissä juuri sellainen puku, mitä olin halunnut. Kävimme sovittamassa mekkoa ja totesin heti, että tämän otan. Olen yleensä tällaisten asioiden kanssa ripeä. Kun näen vaatteen, joka sopii minulle, otan sen, enkä jää jahkailemaan pidemmäksi aikaa.

Puku on viime vuoden mallistoa ja ollut kerran käytössä vuokrapukuna. Uutena kuulemma maksanut yli 1200 euroa ja nyt messuilta sain hintaan 499. Mekkoa täytyy hieman pienentää ja tuon pienennyksen saan Tapiolan juhlapuvun omassa ompelimossa viidellä kympillä. Tietysti, jos tässä hilavoituisin ennen syksyä, säästäisi tuonkin viisi kymppiä. 😀 Joka tapauksessa, olen todella tyytyväinen pukuuni ja siihen, mihin hintaan sen sain. Nyt kun on oma puku, voin laittaa sen häiden jälkeen myyntiin ja ehkä saada vielä satasen.

SULHASEN PUKU

Messuilla piipahdimme usean miesten pukuja vuokraavan liikkeen pisteellä. Kyselimme vuokrahintoja ja havaitsimme, ettei niissä juuri ole eroja. Varasimme jo messuilla paremmalle puoliskolleni ajan puvun sovitukseen liikkeeseen, joka oli mielestämme messujen paras.

KAMPAAMO

Hiukset ovat luonnollisesti tärkeä osa hääpäivän lookin kokonaisuutta. Messuilla oli monia hääkampauksiin erikoistuneita kampaamoja. Kaikissa näissä taisi olla saatavilla morsiamelle kampaus + meikki paketti. Vertailin kampaamojen hintoja ja varasin ajan liikkeeseen, jolla oli tarjota kilpailukykyinen hinta. Kampaamon tyyli vaikutti hillityltä ja palvelu ammattitaitoiselta. Kampaus ja meikki paketti pitää sisällään kevyen koekampauksen ja -meikin.

Pähkäilin pitkään, haluaisinko hiuksieni olevan kiinni vai auki. Olin jo päätynyt huolettomaan nutturakampaukseen, mutta sitten rupesin kuitenkin miettimään, että hiukseni olisivat ehkä kauniimmat lähes auki. Haluaisin hiuksiini kiharoita ja jotain pientä asettelua niin, etteivät roikkuisi ihan täysin avoimena. Letti jommassakummassa sivussa olisi kiva yksityiskohta ja tietenkin jotain koristetta tai kukkasta. Toivottavasti kampaajalla on jotain ideoita, mitä hiuksiini voisi laittaa. Minulla ei ole kauheasti silmää hiusten koristelulle. Alla olevat kuvat näyttävät osviittaa siitä, miten hiukseni haluaisin.

Kuvat: Pinterest

Messujen perusteella valitsimme siis kutsukortit ja ohjelmat tekevän firman, puutarhan, josta ostamme kukat, sulhasen pukuvuokraamon ja kampaamon kampausta ja meikkiä varten. Lisäksi ostin morsiuspuvun ja voitimme hääkakun arvonnassa. Ei hullumpi reissu! 🙂

Hyvää yötä, Jeesus myötä, kiitos tästä päivästä.

Eveliina

 

Kukkakuva: Elle Decor

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s