Edellisessä blogikirjoituksessani kerroin, että valmistun vuoden päästä ja reilu puolen vuoden päästä voin aloittaa papin töiden etsimisen. Haluan tietenkin löytää papin töitä niin, että pääsisin aloittamaan työt heti valmistuttuani tai ainakin mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen. Tämän toteutumiseksi pitää tietenkin tehdä kovasti töitä, eikä vain haluta. Hyvin suunniteltu työ on jo puoliksi tehty, vai mitä?

Mistä sitten aioin hakea töitä? Mitkä ovat papin töiden etsimisen kannalta vahvuuteni? Ajattelen niin, että minulla on selkeästi kolme alaa, joihin minulla olisi tosi hyvät valmiudet. Näiden lisäksi olen kiinnostunut laajasti erilaisista papin työn mahdollisuuksista ja työllisyystilanteen ollessa huono, ronkeli ei kannata olla.

Seurakuntapastorin työt

Yksi vahvimmista alueistani kohdistuu seurakuntapastorin työhön. Tuntisuntion töiden kautta olen päässyt todella syvälle sisään seurakuntaelämään ja seurakunnassa työskentelyyn. Olen tehnyt töitä pappien kanssa ja seurakunnan tilaisuudet ja toimitukset, kuten messut, kasteet, vihkimiset ja konsertit ovat minulle todella tuttuja työtehtäviä. Olen myös toiminut kahdessa hyvin erilaisessa kirkossa, joissa kummassakin on omat haasteensa ja vahvuutensa. Kesäteologin ja rippikoulutyöntekijän töissä olen saanut tehdä osaltaan sitä työtä, mitä seurakuntapapit tekevät.

Seurakuntapapin paikkoja kannattaa käsittääkseni kysyä suoraan kirkkoherroilta. Aion soittaa ainakin kaikkiin niihin seurakuntiin, joissa olen ollut kesäteologin töissä ja harjoittelussa. Toki olen yhteydessä myös hiippakuntien rekrytoinneista vastaaviin työntekijöihin ja nykyisen tuntisuntion työpaikkani kirkkoherraan.

Sairaalapastorin työt

Toinen vahvuuteni olisi sairaalapastorin työ. Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan ammattini, työkokemukseni sairaanhoitajana, sairaalasielunhoidon harjoitteluni, sielunhoidon pääaineeni, psykiatrian sivuaineeni, graduni itsemurhayrityksistä ja tekemäni vapaaehtoistyöt sielunhoidossa ovat ainakin omasta mielestäni valttikorttejani sairaalapastorin työhön. Sairaalamaailma, ihmisten kohtaaminen sairauden ja koettelemuksien hetkellä, kuunteleminen ja keskusteluauttamistyö ovat minulle tuttuja. Lisäksi pidän itsenäisestä ja vastuullisesta työstä.

Olin aiemmin käsityksessä, että sairaalapastorin työhön pääsee lähestulkoon ainoastaan jo seurakuntapastorin työssä olleita pappeja. Sairaalasielunhoidon harjoittelun yhteydessä sain kuulla, että sairaalapastorin viransijaisuuksiin on vihitty myös teologian maistereita. Sitä, miten paljon tätä tapahtuu, en tiedä. Olen siis suunnitellut soittavani paikkoihin, joissa on sairaalapastoreita ja tiedustelevani mahdollisia sairaalapapin töitä.

Suntio-opiskelijoiden opettajan työt

Kolmas mahdollisuus, johon minulla olisi mielestäni hyvät valmiudet, on suntio-opiskelijoiden opettajana toimiminen. Suomessa on muutama opisto, jossa koulutetaan suntio-opiskelijoita. En ole käynyt pedagogisia opintoja, mutta minulla on sekä opintojen, töiden, että vapaaehtoistöiden kautta kokemusta ryhmänohjauksesta ja rippikoulujen osalta opettamisestakin.

Tällä hetkellä olen työskennellyt opintojeni ohella kolme vuotta tuntisuntiona, valmistuttuani neljä vuotta. Olen nauttinut tuntisuntion työstä ja ymmärtänyt kirkonpalvelijoiden merkittävän roolin seurakunnissa. Tiedän, että suntio-opiskelijoiden opettajina toimii pappeja ja tähän työhön on mahdollista saada pappisvihkimys. Tulen siis soittamaan myös näihin muutamaan opistoon, jossa koulutetaan suntioita.

Vinkkejä tai ajatuksia? 🙂

Siunauksin,

Eveliina

 

Kuva: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s