On jälleen hääpäivityksen aika! Tässä sepustusta siitä, mitä kaikkea olemme puuhanneet häiden eteen tammikuun häämessujen jälkeen. 🙂

Valokuvaajan tapaaminen

Yksi kivoimmista häiden eteen tekemistämme asioista on ollut valokuvaajan tapaaminen. Tapasimme valokuvaajamme ensin kahvilassa kupposen äärellä ja keskustelimme kaikista valokuvaukseen liittyvistä käytännön asioista. Sitten kävimme katsastamassa juhlatilan ja mietimme hiukan pöytien sijoittelua ja valaistusta. Päätimme myös paikan Photo Boothille ja pohdimme, miten paikasta voisi tehdä viihtyisän kuvia varten.

Lopuksi kävimme katsastamassa ulkona lokaatioita, joissa kuvaamme virallisia hääkuvia. Olemme siis päättäneet, että haluamme viralliset hääkuvamme miljöössä. Tämä tuntuu jotenkin meille luontevammalta vaihtoehdolta kuin studio kuvaus. Aina täytyy tietysti olla Plan B, mikäli Luoja päättää siunata hääpäiväämme sateella.

Valokuvaajan tapaamisen jälkeen totesimme paremman puoliskon kanssa, että onneksi valokuvaajanamme on osaava ihminen, jolla on selkeästi visuaalista silmää. Itse olimme ajatelleen, että joo onhan tässä tuomiokirkon ympäristössä kivoja taloja kuvausta varten. Mutta meillä kummallakaan ei ole silmää siihen, mistä suunnasta kuvattuna mikäkin tausta olisi eläväisin ja otollisin. Tai että millainen pala seinää luo pehmeyttä Photo Boothiin. Onneksi meillä ei tarvitsekaan olla, koska valokuvauksesta huolehtii sen taitava ihminen.

Muusikoiden sopiminen

Hääjuhlaamme ei ole tulossa bändiä soittamaan. Sen sijaan olemme päättäneet turvautua juhlatilan omaan äänentoistojärjestelmään eli soittamaan sen kautta musiikkia muistitikulta. Hääjuhlassamme kuullaan kuitenkin kaksi musisointiesitystä, jotka pitävät sisällään laulua, flyygeliä ja viulua. Olemme löytäneet musiikista vastaavat ihmiset ja sopineet myös esitettävät kappaleet. Jee, olen näistä ohjelmanumeroista niin innoissani!

Pidennykset hiuksiin

Olen myös pohtinut hiusteni tilannetta ja päätynyt siihen, että otan varmaankin hääpäiväksi klipsipidennykset hiuksiini. Minulla on ollut pitkät hiukset jo vuosikausia, mutta tällä hetkellä hiusteni tilanne on sellainen, että niistä on katkennut kaksi kolmasosaa. Suurin osa hiuksistani on noin viidentoista tai kahdenkymmenen sentin pituisia. Varsinaisia pitkiä hiuksia minulla on vain kalloni niskapuolella. En ole varma, mikä sai hiuksieni katkeilun aikaiseksi. Ehkä vuosia kestänyt, 12 prosenttisella hapetteella värjääminen. Jännää on kuitenkin se, että värjäsin vuosia hiuksiani tuolla hapetteella, eivätkä ne katkeilleet. Katkeilu alkoi vuosi sitten keväällä. Ehkä ikä tekee tehtävänsä kun kolmekymppiä lähestyy?

Niin tahi näin, olen kuitenkin syksystä asti värjännyt hiuksiani enää kuusi prosenttisella hapetteella. Tuo hapete on pienin mahdollinen, millä hiuksia voi vaalentaa. Kuudella prosentilla värjättyä hiusta on nyt kymmenen senttiä, enkä ole ainakaan vielä havainnut katkeilua. Jos havaitsen, sitten joudun luopumaan tästä vaaleasta hiusväristä ja keksimään jotain ihan muuta. Klipsipidennykset ovat siis hiusten pidennykset, jotka voidaan laittaa vain yhdeksikin päiväksi ja ovat hiuksille hellävaraiset.

Kutsukorttien lähettämisen ajankohta

Olemme pohtineet, milloin olisi sopiva aika lähettää kutsut. Syyskuu ei ole enää kesälomien sesonkiaikaa, mutta silti kutsut kannattaa lähettää mielestäni ajoissa. Epäsäännöllistä vuorotyötä ja viikonloppupainotteista työtä tekevänä tiedän vallan mainiosti sen, että tieto kaikenlaisten pippaloitten ajankohdasta on saatava ajoissa, jotta pääsen mukaan. Haluan siis, että häihimme tulevat ihmiset saavat kirjattua häiden ajankohdan kalentereihinsa ajoissa, ennen kuin he ehtivät sopimaan muuta. Mielestäni sopiva ajankohta kutsujen lähettämiselle olisi toukokuussa.

Koristeiden shoppailu

Häämessujen jälkeen olemme aktivoituneet kaikkein eniten koristelujen hankkimisessa. Jäin helmikuussa hetkellisesti jopa vähän koukkuun Facebookin hääkirppiksiin. Eipä sillä, tein kirppisten kautta pirun edullisia ja hyviä löytöjä. Käytettynä olemme ostaneet pöytiin tulevat maljakot, vaahteranlehtiä koristeiksi ja yhden lyhdyn. Lisäksi olen kirppisten kautta hommannut takin itselleni hääpäiväksi ja sateenvarjon sateiden varalle.

Tokmannilta löysin puoleen hintaan kauniita vaaleita lyhtyjä, joita päädyimme ostamaan… no, ainakin tarpeeksi. Tokmannilta mukaan on tarttunut myös tuikkukippoja, kynttilöitä, riisikorit ja syysoksia. Ikeasta olemme hankkineet kuivaoksia, Lohikarista syyslehtioksia ja Sinellistä liitutaulukyltin ja organza nauhaa. Suomalaisesta kirjakaupasta ostimme vieraskirjan.

Bongasin netistä Decora House juhlatarvikenettikaupan, jossa on jäsennelty tuotteita muun muassa hääteemojen mukaan. Yksi teemoista on syyshäät ja tästä kategoriasta löysimmekin paljon koristeita häitä varten. Teimme ison tilauksen, jonka mukana häihimme saapui köynnöksiä, vaahteranlehtiä, paikkakortit, helminauhoja, organza nauhaa ja- liinoja ja ilmapalloja.

20180326_215001

Tällä hetkellä makuuhuoneemme vaatekaapin ja kirjahyllyn välinen tila näyttää tältä. Kasa sen kun vaan suurenee koko ajan ja kirjahyllyn takana oleva tila on tosiaan myös hyödynnetty. Valkoisella liinalla kasan päällä on tärkeä tehtävä, se suojaa koristeita pölyyntymiseltä. Kirjahyllyn vieressä olevasta tasosta on jo tammikuusta asti roikkunut pukupussissa oleva morsiuspukuni. Makuuhuoneemme alkaa siis pikku hiljaa muuttua varastoksi. Ja häihin on aikaa puoli vuotta! Suurimmat koristeet olemmekin vieneet häkkivarastoon.

Olemme myös päivittäneet häidemme budjettia ja havainneet, että se kasvaa koko ajan. Onneksi meillä on jo hyvin kahisevaa kasassa, eikä häiden taloudellinen puoli huoleta meitä ainakaan tällä hetkellä. Kiitos, että jaksoit lukea loppuun asti ja haluat fiilistellä tulevia häitä kanssani! 🙂 Tähän aikaan illasta on hyvä hetki toivottaa:

Sinulle toivon kauniita unia, sinulle toivon enkelin kuvia.

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s