Tiedän, että suurin osa ihmisistä ajattelee: ”Pääsiäinen meni jo.” Kirkkovuodessa sen sijaan pääsiäisen aika vasta alkoi. Seuraavat viikot ovat juhlaviikkoja, pääsiäisen aikaa. Juhlinta jatkuu toukokuun loppupuolelle, kunnes koittaa helluntai. Kristuksen ylösnousemus on koko kristinuskon teologinen ydin, joten pääsiäistä on syytäkin juhlia viikkokaupalla.

Oma pääsiäiseni kului tiiviisti töissä, kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään. Tässä kuvia menneistä työvuoroista.

20180329_190727

Kiirastorstai, Suomenlinnan kirkko. Olin töissä kiirastorstain messussa, jonka aikana puin yhdessä toisen suntion kanssa alttarin mustaan väriin.

Pitkäperjantai, Tuomiokirkon krypta ja kappeli. Palvelin suntiona ristinkumartamisen rukoushetkessä, jossa ihmiset saivat käydä kumartamassa maahan nostettua Taize ristiä. Rukoushetken jälkeen minulla oli tunnin palkaton tauko. Varustauduin moiseen ottamalla aamulla tyynyn kotoa mukaan ja menin kappelin toimistoon pötköttelemään. Tauon jälkeen työt jatkuivat Cantores Minores kuoron Matteus passiolla kirkkosalin puolella.

Hiljainen lauantai, Tuomiokirkko. Nimensä mukaisesti tämä työpäivä oli hiljaisin. Työvuoroni aikana ei ollut yhtään tilaisuutta, mutta valmistelin vuoroni aikana illan pääsiäisyön messua ja tulevia tapahtumia.

Pääsiäispäivä, Suomenlinnan kirkko. Suomenlinnassa oli varsinainen juhlamessu, sillä pääsiäisen riemun lisäksi messussa otettiin käyttöön kirkon uusi, valkoinen kirkkotekstiilisarja. Kaikki uudet tekstiilit ovat aivan käsittämättömän upeita, käsityönä ja suurella sydämellä tehtyjä. Kirkkokahveille leivoin pannukakkua, tarjolle laitoin toki hilloa kermavaahdon kera.

Toinen pääsiäispäivä, Tuomiokirkon krypta. Työskentelin kirkkokahveilla, tällä kertaa yhdessä ihanien seurakuntalaisten kanssa. Keittiössä hääriminen oli huomattavasti mielekkäämpää yhdessä kuin yksin. Kahvettelun jälkeen pääsiäisen juhlinta jatkui kryptassa pääsiäisen ilolaulut -tilaisuudella ja pääsiäismunanäyttelyn ihastelemisella.

Tällainen oli pääsiäiseni tänä vuonna. Miten sinun pääsiäisesi meni? 🙂

Iloa ja riemua,

Eveliina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s