Muistatteko lapsuuden vaaleanpunaiset ystäväkirjat? Minulla muistaakseni oli jokin prinsessa -tai barbieteemainen. Olisi hurjan mielenkiintoista lukea, mitä muinoin olen ystäväkirjaan kirjoittanut. Koska en ole säästänyt yhtään ystäväkirjaa lapsuudesta, miksei vastata voisi näin aikuisenakin? Tässäpä siis vastauksiani ystäväkirjan tyyliin.

Horoskooppi? Skorpioni

Paras juoma? Kivennäisvesi (Hartwallin Vichy paras) ja rasvaton maito

Lempiväri? Valkoinen, beige ja kaikki vaaleat värit, tällä hetkellä olen tykästynyt vaalean keltaiseen ja vaalean vihreään.

Lempiruoka? Soijamakaroonilattikko, jossa on päällä juustoraastetta.

Suosikki vuodenaika? Syksy, varsinkin silloin kun on ruska, kuiva ja lämmin, auringon paisteessa kylpevä ilma.

Lempieläin? Pupu, hauvelit ovat myös kivoja.

Kirjasuositus? Väinö Linnan Täällä Pohjan tähden alla -trilogia, Charlotte Bronten Kotiopettajattaren romaani ja Dan Brownin Da Vinci -koodi. Raamattu, ja tämä ei ole hengellisen ihmisen pakollinen vastaus. Raamattu on oikeasti kiehtova kirja, jolla on aivan turhaan pölyttynyt ja tylsä kuva. Rakastan varsinkin Vanhan testamentin kertomuksia, kuten Ruutin, Esterin, Samuelin ja Mooseksen kirjoja.

Suosikki leffa? Hmm. En ehkä osaa nimetä yhtä ylitse muiden, on monia niin hyviä. Kaikki mainitsemistani kirjasuosituksista tehdyt elokuvat, Tuntematon sotilas, Kaiken teoria, Raamattu -elokuvat, Kummisedät, Kaikkien rakkaitteni puolesta, Shawshank redemption, Äideistä parhain ja Taru sormusten herrasta -trilogia.

Lempimusiikki? En ole mieltynyt erityisesti mihinkään tiettyyn genreen. Tuntuu, että melkein kaikilla artisteilla tai bändeillä on yksi tai kaksi hyvää biisiä. Vanhat suomalaiset kansanlaulut ja virret ovat kyllä lähellä sydäntäni. Kauniisti soitetusta jousisoitonmusiikista pidän myös.

Onnennumero? Jaa, eipä taida olla.

Hajuvesi? En käytä, saan niistä päänsärkyä. Mietoa tuoksua halutessani rasvaan ihoni Body Shopin pehmeillä rasvoilla. Tällä hetkellä käytössä ovat persikka ja kaakao.

Laukku? Musta halpislaukku. En oikein ymmärrä merkkituotteiden päälle.

Auto? Toyotoissa on kait vähiten vikoja tutkimusten mukaan? Jos mahdollista, liikun mieluummin julkisilla. Jos olisi esimerkiksi työn tai asuinpaikan takia pakko ostaa auto, ostaisin melko pienen ja edullisen auton, jossa on ilmastointi, hyvä näkyvyys, reilusti kuljetustilaa, pieni moottori (kuluttaa vähän bensaa à säästää rahaa) ja kelpo turvallisuusluokitus.

Tapa viettää vapaailta? On monia tapoja, joista pidän. Yksi ehdoton on levätä soffalla, karkkipussi ja sulhanen (käytän nyt tätä nimitystä, koska voin vielä häihin asti) viekussa, leffaa katsellen. Ulkoilu luonnossa, teatterissa käyminen, läheisten ihmisten näkeminen, kirjoittaminen ja mielenkiintoiset keskustelut ovat myös vapaa-ajan viettotapoja, joista nautin.

Viimeksi itkin? Kun meillä oli sulhasen kanssa riita. Siitä on monta viikkoa aikaa.

Viimeksi nauroin? Tänään töissä kun minulta tultiin kysymään: ”Oletko siuntio?” Vastasin notta suntio, Siuntio on paikkakunta.

Viimeksi kehuin? Sulhastani, voisin kehua häntä loputtomiin.

Uskotko yliluonnollisiin asioihin? Uskon, Jumalaan.

Paras paikka maailmassa? Paikka, jossa olen rakkaiden ihmisten lähellä, on lämmin ja pehmeä olla. Sulhasen viekku on tällainen.

Seksikkäintä minussa? Aitous ihmisenä. Jos pelkkää ulkonäköä ajatellaan, varmaan leveä lantio.

Lempijutut tällä hetkellä? Tällä hetkellä olen ihan hurahtanut portfolion tekemiseen. Ylipäänsä elämässä pidän työn tekemisestä, opiskelusta, mainitsemistani vapaa-ajan viettotavoista ja tietyistä kotitöistä (pyykin pesu ja tiskikoneen täyttö).

Jos uskaltaisin niin? Puhuisin rohkeammin erilaisten epäkohtien korjaamisen puolesta, kuten syrjinnästä ja kiusaamisesta. Olen miellyttämishaluinen ihminen, mikä aiheuttaa sen, että en aina ilmaise asioista rohkeasti kantaani.

Maailmankatsomukseni? Kristinusko

Erityistaitoni? Sielunhoito. Osaan kohdata ihmisiä läsnäolevasti, välittömästi, välittävästi ja lämpimästi.

Mitä teen ensi vuonna? Suurin unelmani ensi vuodelle on papin töiden ja pappisvihkimyksen saaminen.

Keräilen? En keräile. En juurikaan välitä materiasta. Olen ehkä hieman minimalistinen ihminen.

Karmein paheeni? Perfektionistisuus ja stressaaminen

Ihanin ominaisuuteni? Halu hassutella ja pelleillä, kömpelyys, vilpittömyys ja höpsönlainen hajamielisyys.

Tämä saa minut onnelliseksi? Läheisten ihmisten onnellisuus. Kun läheisilläni on hyvä olla, minunkin on hyvä olla.

Elämäni tähtihetki? Hmm. Mielenkiintoinen kysymys. Siviilielämässä sulhaseni tapaaminen, opinnoissa teologiseen opiskelemaan pääseminen ja työelämässä presidentin hautaan siunaamisessa töissä oleminen.

Keksintö jota ilman en voi elää? Loistava kysymys, piilolinssit! Aivan mahtava keksintö ja helpottaa heikkonäköisen ihmisen elämää huimasti. On ihanaa, kun silmien edessä ei ole koko ajan kakkulat kekkuloimassa ja huurustumassa. Piilolinssit ovat tuoneet minulle ihanaa vapautta olemiseeni.

Tämä vie minulta jalat alta? Sulhanen

Kopio ihmeessä kysymykset omaan blogiisi, luen mielelläni vastauksesi. 🙂

Siunauksin ❤

Eveliina

3 thoughts on “Ystäväkirjan tapaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s