Olen kirjoittanut blogia kaksi vuotta. Kahden vuoden jälkeen alkoi tuntua siltä, että blogi kaipaisi uudistusta. Silmäni olivat jo aiemmin syyhynneet käyttämäni Word Press alustan maksullisia tilauksia ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Minulla oli aiemmin Word Pressissä käytössä ilmainen blogialusta, mutta nyt otin maksullisen Premium tilauksen. Pulitan siitä kahdeksan euroa kuukaudessa eli vuodessa yhteensä 96 euroa.

Mitä saan tällä vajaalla satasella per vuosi?

1. Oma verkkotunnus

Jee! Blogini osoite on nykyään eveliinahiltunen.com Ei enää wordpressiä perässä. Tykkään.

2. Rajattomasti premium-teemoja

Blogini ulkoasu on uudistunut, jea! Otin käyttöön ilmaisversion teemoja kehittyneemmän premium-teeman. Nyt päädyin nykyiseen teemaan, mutta jossain vaiheessa haluan ehdottomasti jälleen päivittää blogin ulkoasua ja kokeilla jotain toista teemaa. Vaihtelu virkistää. Nykyisen teemani värimaailma on myös helposti muunneltavissa.

3. 13 GB tallennustilaa

Ilmaisversiossa tallennustilaa oli kolme GB ja kahden vuoden bloggailun jälkeen tuo tallennustila alkoi olla täynnä. Olisin kohta joutunut alkaa poistamaan kuvia vanhoista kirjoituksista, jotta olisin pystynyt lataamaan uusia. Mutta ei hätää, nyt minulla on tallennustilaa yllin kyllin! Mikäli jatkan kuvien lataamista samaa vauhtia kuin ennenkin, tämä tallennustila riittää vielä kuusi vuotta.

4. Mainokset pois

Tästä ominaisuudesta olen erityisen iloinen. Blogini näyttää huomattavasti siistimmältä, kun siellä ei ole turhia ja ärsyttäviä mainoksia. Kerrassaan mainiota!

5. Videoiden lataus

Sinänsä kiva mahdollisuus, jota ilmaisversiossa ei ollut. Käytännössä en usko että alan vloggailla, koska videot vievät paljon tallennustilaa. En ainakaan niin, että säilyttäisin videoita blogissani kovin pitkää aikaa. Mutta kivaa että tämäkin mahdollisuus on olemassa, jos vaikka jossain vaiheessa innostun.

Edellisten lisäksi Premium tarjoaa muitakin mahdollisuuksia, kuten tukipalveluita ja parempia sosiaalisen median palveluita. Itselleni kuitenkin nuo viisi ominaisuutta ovat tärkeimmät. Mielestäni blogini parani näiden palveluiden myötä kerta heitolla ja bloggailu on itselle entistäkin mielekkäämpää.

Mitä muuta olen uudistanut?

Olen kehittänyt blogia hieman blogimaisuudesta oman sivuston suuntaan. Aiemmin minulla oli sivuilla blogin lisäksi kategoriat CV ja saarnat ja hartaudet. Nyt lisäsin uuden kategorian muut tuotokset. Viimeisimpään kerään tuotoksia, jotka eivät sovi mihinkään muuhun kategoriaan. Tällä hetkellä siellä on puheeni hääjuhlassa, aamunavaus, kirjoitukseni Crux-lehdessä ja kirjoitukseni Kirkonkello-sivustolla. Kun saan työn alla olevan portfolioni valmiiksi, lisään sen CV:n kanssa samaan kategoriaan.

Blogitekstien kirjoittaminen on edelleen sivustoni tärkein ja aktiivisin osa. Samalla haluan tuoda sivuillani esiin osaamistani ja tuotoksiani. Tarkoitukseni on, että uudistuneet sivuni voisivat edesauttaa minua kesällä alkavassa työnhaussa.

Tilastoja

Rakastan numeroita! Mikä voisikaan olla sen hauskempaa kuin vähän tiirailla blogini tilastoja?

Kävijöitä keskimäärin: 451 / kk

Näyttökertoja keskimäärin: 918 / kk

Kävijät tarkoittavat henkilöitä, jotka vierailevat blogissani. Näyttökerrat taas tarkoittavat sitä, kuinka monta kertaa kirjoituksiani on katsottu. Yksi blogissani vieraileva henkilö lukee siis yleensä noin kaksi kirjoitusta. Tiedän, että nämä luvut eivät blogimaailmassa päätä huimaa. Minulle nämä ovat kuitenkin isoja numeroita. Kuukausittain 451 lukijaa blogissani tuntuu tosi suurelta määrältä ihmisiä. Samoin näyttökertojen luku.

Blogini löytyy edelleen Blogit.fi -sivustolta Muut aiheet kategoriassa. Muissa aiheissa blogini sijoitus on 74, koko sivustolla >500. Sivusto kertoi aiemmin blogini tarkan sijoituksen ja sivustolla olevien blogien määrän. Nähtävästi ei enää. Viimeksi kun kävin katsomassa vielä tarkkojen sijoitusten ollessa olemassa, sivustolla taisi olla apauttiarallaa 6000 blogia ja blogini sijoitus karvan päälle 1000. Olen siis turvallisesti tavallinen tallaaja blogien valtakunnassa.

Mitä mieltä olet uudistuneesta blogistani? Mitä voisin vielä kehittää lisää?

Antoisaa vappua, suomalaisen työn päivää! 🙂

Eveliina

 

Kuva: Pixabay

2 thoughts on “Blogin uudistus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s