Loppukeväästä ja alkukesästä työstin uutta CV:ta ja portfoliota tulevaa papin töiden hakua varten. Tässä ne nyt ovat valmiina, yhden klikkauksen päässä!

CV: https://eveliinahiltunen.com/2018/06/18/cv/

Portfolio: https://eveliinahiltunen.com/2018/06/29/portfolio-pappeuteen-2/

CV

CV:ni tein Canva-sivuston valmiiseen mallipohjaan, johon valitsin taustakuvan. CV:n oikeaan puoliskoon sijoitin perustietoja itsestäni ja työnhakutilanteestani, työkokemukseni, koulutukseni ja logoni. Vasemmassa laidassa kerron teemoittain keskeisistä vastuu- ja vapaaehtoistyökokemuksistani sekä opinnoistani. Alhaalla ovat yhteystietoni ja suosittelijani.

Verrattuna vanhaan CV:ni uusi on paljon tiiviimpi ja siinä on vähemmän asiaa. Esimerkiksi työkokemus kohdassa ei ole lueteltuna kaikkea työkokemusta, mitä minulle on karttunut. Esillä ovat viimeisimmät kokemukset ja papin työn kannalta oleellisimmat. CV:ssa olen panostanut erityisesti visuaalisuuteen ja tekstin jäsentelyyn. Yhden sivun pituinen CV on mielestäni lukijaystävällinen ja helppokäyttöinen. Vaaleanpunainen väritys, pehmetä muodot ja kukka taustakuvana kertovat persoonani pehmeydestä ja kuvastavat sitä, millainen olen.

CV:n kuvasta kiitos kuuluu Nico Siekkiselle ja logosta Alar Kootille.

PORTFOLIO

Portfoliostani on olemassa kaksi versiota: paperinen ja sähköinen. Paperisen version tein kuvakirja.eu -sivuston kuvakirjaohjelmalla. Sähköisen puolestaan tein CV:n tavoin Canvan avulla. Molemmissa versiossa tekstisisältö ja varsinaiset kuvat ovat täysin samoja. Graafinen ilme ja taustakuvat sen sijaan eroavat hieman toisistaan. Sähköinen versio portfoliosta tulee olemaan varmasti kovemmalla käytöllä, mutta tykkään siitä, että paperinenkin versio on olemassa.

Mallina ja ideoiden herättelijänä omalle portfoliolleni käytin jo sittemmin papin töitä saaneen Rosa Remeksen portfoliota. Rosan portfolio löytyy täältä: https://issuu.com/rosaremes/docs/rosaremes_tyollistateologi

Rakensin portfolioni sisällön papin ydinosaamisalueiden mukaan, joita ovat:

1) Julistus, jumalanpalvelus ja kirkolliset toimitukset

2) Kristillinen kasvatus ja ohjaus

3) Sielunhoito

4) Yhteiskunta: todistus ja palvelu

5) Työyhteisö ja yhteistyö

Papin ydinosaamisalueet löytyvät Sakasti -sivustolta: http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/F69989152F5F3B0AC2257744002BF5ED/$FILE/papin_yo.pdf

Toisiksi viimeiselle aukeamalle pyysin esimiesteni ja työkavereitteni ajatuksia ja kokemuksia minusta. Viimeisellä aukeamalla kerron matkastani kohti pappeutta. Takakannesta löytyvät logoni ja yhteystietoni.

Tekstien taustakuvat ovat paperisessa versiossa kuvakirjaohjelman kuvapankista ja sähköisessä versiossa Canvan kuvavalikoimasta. Varsinaisista kuvista suurimman osan olen kerännyt omista kuvatiedostoistani. Kuusi kuvaa otimme portfoliota varten Nico Siekkisen kanssa. Lisäksi yhdessä kuvassa on ystäväni avustamassa. Näiden kuuden portfoliota varten otetun kuvan kuvauspaikkana toimivat työpaikkani Helsingin tuomiokirkko ja sen kappeli. Kuvia varten kävin kampaajalla ja ostin kukkakaupasta kukkia rekvisiitaksi. Kuviin on siis nähty vaivaa ja ajattelen, että ne ovat tekstin lisäksi merkittävässä roolissa portfoliossani.

Suurin ja antoisin työ portfoliossa oli ehdottomasti sen tekstisisällön kirjoittaminen. Mietin tarkoin ja hartaasti, mihin ydinosaamisalueeseen minkäkin keskeisen kokemukseni sijoitan, mitä tästä teemasta ajattelen ja kirjoitan. Välillä annoin kirjoittamani tekstin hautua ja sitten palasin sen ääreen.

MUUTA MIELENKIINTOISTA

Vaikeinta portfolion ja CV:n tekemisessä oli ajatuksia minusta -kirjoittajien ja suosittelijoiden pyytäminen. Tiedän, että työnhakutilanteessa on täysin luonnollista ja järkevääkin pyytää kommentteja ja suosittelijoita. Silti vaatimattomalle perisuomalaiselle luonteelle on haastavaa pyytää toisia ihmisiä tekemään jotakin minua varten.

Blogini lukijat varmasti tietävät, että olen syksyllä astelemassa avioliiton satamaan. Saanko silloin uuden sukunimen? Kyllä. Miten se vaikuttaa portfoliooni, joka on nyt nykyisellä sukunimelläni? Olen ennakoinut tämän muutoksen ja tilatessani logon, tilasin sen saman tien kahtena erilaisena versiona: nykyisellä ja tulevalla sukunimelläni. Nimenmuutoksen jälkeen tilaan portfoliosta uuden version, johon olen muuttanut sukunimeni ja uudella nimellä kulkevan sähköpostin. Nykyisestä portfoliosta tilasin paperiversioita vain sen verran, mitä ennakoin niitä kuluvan ennen naimisiin menoa.

Hiippakuntien tuomiokapitulit ohjeistavat, että valmistuva teologianopiskelija voi ottaa yhteyttä jo kuusi kuukautta ennen valmistumista. Valmistun vuodenvaihteessa, joten nyt aloitan hiljalleen työn hakua. Aktivoidun enemmän kuitenkin vasta elokuussa, koska tuomiokapitulit taitavat heinäkuussa viettää kesälomaa. Ainakin Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on heinäkuun kiinni. Toki seuraan evl.fi -sivuston työpaikkailmoituksia ja pidän silmäni auki.

Mitä mieltä olette? Onko tämän CV:n ja portfolion kanssa hyvä käydä kohti työnhakua? 🙂

Heinäkuisin terveisin,

Eveliina

 

Kuva: Nico Siekkinen

4 thoughts on “CV ja portfolio valmiina työnhakua varten

 1. Tykkäsin! CV oli selkeä ja napakka, portfoliota mukava lukea. Tosi onnistuneet nämä sivusi kaikenkaikkiaan. Muuttuuko sivujen/blogin osoite myös nimenvaihdoksesi myötä?

  Huomasin, että olet ohjannut raamattupiiriä. Olen jo pitkään ajatellut mennä meidän srk:n raamattupiiriin, mutta viime aikoina siellä on käsitelty Johanneksen ilmestystä, joka ei jotenkin kutsunut minua… Ehkä ensi syksynä sitten, jos vaikka jotain muuta osaa Raamatusta käsiteltäisiin.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Liiolii! 🙂 Joo, syksyllä sivujeni osoite muuttuu niin, että etunimeni perässä on uusi sukunimeni. Samalla onkin iso homma, kun pitää tilata uusi passi, ajokortti jne. Joka paikkaan pitää muuttaa nimi. 🙂

   Ohjasin kolme vuotta raamattupiiriä ja se oli kyllä antoisaa. Erityisesti nautin Raamatun tekstien pohjalta syntyneistä keskusteluista. Mulla oli tapana, että valitsin aina intuition ja kiinnostuksen mukaan käsiteltävän kohdan. Ei siis käsitelty systemaattisesti yhtä kirjaa läpi. Kohdan pohjalta tein kysymyksiä ja tehtäviä. Raamattupiirin vetotapoja on toki monenlaisia. Pidän peukkuja, että ensi syksynä seurakuntasi raamattupiirissä olisi mielenkiintoinen kirja käsittelyssä. 🙂

   Tykkää

 2. Ihanan näköinen portfolio ja CV! Yleisesti haluaisin kiittää sinua blogistasi: vaikutat vilpittömältä, maanläheiseltä ja sympaattiselta ihmiseltä ja ajatuksiasi on mukavaa lukea. Ilahdun aina, kun huomaan sinun krjoittaneen uuden blogipostauksen.

  Tykkää

  1. Suuri kiitos palautteesta mocha! 🙂 Ihanaa kuulla kirjoittamiasi vaikutelmia minusta, kiva että persoonani välittyy kirjoituksien kautta. Ja kiitos kun luet blogiani. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s