Muutama päivä sitten mieleni päälle putkahti sisarusten väliset taistelut. Jokaiseen sisarussuhteeseen kuuluu epäilemättä riitoja, varsinkin lapsena. Tai ikävässä tapauksessa varsinkin aikuisena. Sisarusten riitelyssä sinänsä ei ole mitään ihmeellistä, kuuluvathan kahinoinnit elämään ja ihmisyyteen. Mutta mitäs jos sisarukset tappelevat fyysisesti? Lyövät tai potkivat toisiaan?

Me tappelimme fyysisesti

Kun minä ja siskoni olimme lapsia, me riitelimme ja myös fyysisesti. Tukistimme, työnsimme, tönimme ja otimme kiinni, retuutimme kaikin tavoin. Sitä en muista löimmekö varsinaisesti toisiamme. Joka tapauksessa taisteluja oli, ranteet helottivat punaisina, kasvot tuhriutuivat kyynelistä ja mieli täyttyi vihasta. Fyysiset taistomme päättyivät muistaakseni alakouluikään. Ainakaan minulla ei ole muistikuvia siitä että olisimme enää yläkoulussa kajonneet toisiimme. Toisaalta, siskoni on minua kaksi vuotta vanhempi ja hän muutti peruskoulunsa päätyttyä pääasiassa omilleen asumaan.

Piilossa oleva ulottuvuus

Minulle fyysinen tappeleminen siskoni kanssa oli lapsena normaalia vaikkakin tietysti ikävää toimintaa. Olen keskustellut aiheesta muutamien ihmisten kanssa ja hekin ovat ottaneet lapsena sisaruksiensa kanssa fyysisesti yhteen. Joillain tällaista taistoa on jatkunut yhä teini-iässä ja yläkoulussa. Silti vaikuttaa siltä että julkisessa keskustelussa esiintyy kyllä sisarusten riitelyä, mutta sen fyysinen ulottuvuus näyttää jääneen piiloon.

Ajatuksia aiheesta?

Mitä mieltä olette? Onko sisarusten fyysinen riitely niin sanotusti normaalia? Nyt kyseessä siis lapsena tapahtuva sisarusten kahinointi. Riitely tuskin mistään sisarussuhteesta täysin katoaa aikuisenakaan, mutta fyysinen nahinointi toivottavasti.

Jääräpää

Epäoleellisena sivupolkuna mainitsen vielä sen että siskoani nuorempana jäin fyysisissä taisteluissa aina alakynteen. Olin tietenkin pienempi ja heikompi. Silti jatkuva häviö ei estänyt minua tappelemasta. Mistä tämä kertoo? Jääräpäisyydestä? Itsesuojeluvaiston puuttumisesta? Siitä ettei kaikki palikat ole pääknupissani paikallaan? Epäilen vahvasti näiden kaikkien olemassaoloa persoonassani. 😀

Aurinkoista loppukesän iltaa toivotellen,

Eveliina

 

Kuva: Pixabay

2 thoughts on “Sisarusten fyysinen tappeleminen

  1. Sitä en ole vielä oppinut ymmärtää että miksi sitä isompaa sisarusta pitää ärsyttää> ottaa turpiinsa> jatkaa ärsyttämistä> huutaa äitiiii.
    Miksi?

    Tykkää

    1. Hyvä kysymys. Enpä tiedä. Isommatkin sisarukset ärsyttävät pienempiä sisaruksiaan. Voisiko sisaruksen ärsyttäminen olla keino purkaa omaa turhautumista tai jotain? En todella tiedä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s