Opintoni päättyvät alle kuukauden päästä ja viimeinen kurssi huristelee loppusuorallaan. Mitä teen sen jälkeen kun opintoni ovat 3.joulukuuta purkissa?

Suunnitelma A: Löydän papin töitä.

Suunnitelma B: Jos en löydä papin töitä, jään toistaiseksi nykyiseen työhöni tuntisuntiona. Samalla etsin papin paikkaa ja työllistyn väliaikaisesti muihin kirkollisiin tehtäviin.

Uusi osa-aikatyö

Olen tehnyt ahkerasti töitä suunnitelma A:n toteutumiseksi. Pikkuhiljaa olen alkanut valmistella myös suunnitelma B:tä. Mitä siis olen tehnyt jälkimmäisen eteen? Vastaus on: aloitin uuden osa-aikatyön.

Työnkuvana viestintä

Aloitin tosiaan lokakuun puolen välin tienoilla ennakoivasti uuden osa-aikatyön. Teen henkilökohtaisen avustajan töitä, työnkuvanani viestintä ja tekstinkäsittely. Työni sisältö koostuu siis näistä kahdesta osa-alueesta. Viestinnässä tein ensitöikseni työnantajalleni blogin / nettisivut. Sittemmin olen päivittänyt blogia sekä työnantajani muita sometilejä. En tuota mitään asiasisältöä vaan hoidan julkaisujen teknisen puolen.

Työnkuvana tekstinkäsittely

Tekstinkäsittely työssäni tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantajani lähettää minulle sähköpostitse esimerkiksi blogitekstin. Korjaan tekstin kappalejakoa ja kieliopin. Kiinnitän siis huomiota siihen, että teksti on sujuvaa ja oikeaoppista, mutta sisältöön sinänsä en puutu. Editoin nettisivuille myös työnantajani pitämiä saarnoja ja pyhäpäivien tekstejä. Työnantajani on teologi ja seurakuntavaaliehdokas, joten kaikki tekstit, joita editoin ja julkaisut somessa liittyvät kirkolliseen ja hengelliseen maailmaan.

Kahdeksan tuntia

Teen toistaiseksi näitä töitä kahdeksan tuntia viikossa. Olemme puhuneet työnantajani kanssa että opintojeni päätyttyä työtunteja voisi mahdollisesti lisätä. Pyrin jakamaan viikon työt tasaisesti muutamalle arkipäivälle ja teen töitä kotona omalla koneellani. Työ on siis erinomaisesti yhteensovitettavissa opintojeni, suntion töiden, papin töiden hakemisen ja muiden menojeni kanssa.

Kokemusta ja kehittymistä

Saan työstä arvokasta kokemusta viestinnästä ja tekstinkäsittelystä, joita molempia toteutetaan myös pappina. Vaikuttaa siltä, että nykypäivänä viestintätaitoja ja varsinkin someosaamista melkeinpä edellytetään papin perustyössä. Olen tehnyt omat nettisivut ja kirjoittanut blogia kohta kaksi ja puoli vuotta. On kuitenkin eri asia tehdä tällaista omaksi ilokseen kuin jollekin toiselle ja saada siitä palkkaa. Tekstinkäsittely puolestaan antaa eväitä omien puheiden ja saarnojen kirjoittamiseen. Mitä enemmän tekstejä käsittelen, sen tutummaksi kaikki ilmaisut ja kielen käyttö tulevat.

Toimeentulon turvaaminen

Viestintä- ja tekstitaitojeni kehittymisen lisäksi uusi työ turvaa toimeentuloni opintojeni päätyttyä, erityisesti tammi- helmikuussa tuntisuntion työn ollessa tauolla. Kerron syyn kahden kuukauden taukoon sitten kun seurakunta on julkistanut muutoksen, joka koittaa meillä alkuvuodesta. Aloitin uuden osa-aikatyön hyvissä ajoin etukäteen ennen varsinaista tarvetta. Työnantajani pyysi minua töihin, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Tarve lisätyölle olisi joka tapauksessa tullut eteen, mikäli en löydä töitä pappina. Työnantajani tietää että etsin papin töitä ja jos tulen valituksi jonnekin, tämä työ väistyy. Tämä sopii työnantajalleni hyvin. Teen siis töitä toistaiseksi ja se on tilanteessani äärimmäisen toimiva ratkaisu.

Pii paa puu

Jottei menisi liian asiapitoiseksi tämä kirjoitus, tässä loppukevennykseksi muuan värssy marraskuusta.

Pii paa puu, terve marraskuu!
Kohta menee järvet jäähän,
Saappaat jalkaan, myssy päähän.
Nenä punehtuu, onhan marraskuu.

Toiverikasta marraskuun aikaa,

Eveliina

Kuva: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s