Eroaminen vai äänestäminen?

Oletko pettynyt kirkkoon? Onko kotiseurakuntasi mielestäsi vanhanaikainen ja paikalleen jämähtänyt? Eikö muutosta tunnu tapahtuvan? Vai oletko kenties tyytyväinen kirkon tilanteeseen?

Nykypäivänä kuulee paljon soraääniä, ihmiset ovat pettyneitä kirkkoon. Osa on eronnut kirkosta, kuka mistäkin syystä. Eilen juttelin kirkosta eronneen ihmisen kanssa, jonka mielestä muutokset tapahtuvat kirkossa liian hitaasti. Samaan aikaan monet ovat ilahtuneita tapahtuneista edistysaskelista ja näkevät kirkossa paljon potentiaalia. Kumpi on parempi: Erota pettyneenä vai tehdä jotain muutosten tapahtumiseksi?

Äänestä, älä valita

Uskon jälkimmäiseen. Samalla ymmärrän hyvin, että kaikilla ei ole mahdollisuutta ryhtyä itse aktiivisesti ajamaan asioita seurakunnassa. Ei hätää, ei tarvitsekaan. Tätä asioiden ajamista varten meillä on kirkon luottamushenkilöt, jotka valitaan seurakuntavaaleissa. Voit siis antaa äänesi ehdokkaalle, joka ajaa niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Ja hyviä ehdokkaita kirkossa riittää! Eroaminen ja valittaminen ei auta, äänestäminen auttaa. Jos muutosta haluavat eroavat kirkosta, muutosta ei tapahdu. Siis: Äänestä, älä valita. Jos haluat välttämättä valittaa, äänestä myös.

Luottamushenkilöille muutos on mahdollista

Vaaleissa valittavilla seurakunnan luottamushenkilöillä on valtaa. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista, rakennushankkeista, avustuksista, monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista, seurakunnan toiminnan painotuksista ja seurakunnan tilojen käytöstä. Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta. (Lähde: Seurakuntavaalit: Äänestäjälle) Luottamushenkilöille muutos on mahdollista.

Näin käyt äänestämässä

Vaalikone auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman ehdokkaan: Vaalikone

Seurakuntavaalien äänestyspäivä on tämän viikon sunnuntai, 18.11. Äänestys aika on klo 11-20. Äänestämässä voit käydä oman kotiseurakuntasi osoittamassa tilassa.

Mikä on kotiseurakuntasi? Sen voit selvittää täällä, kirjoita vain kotiosoitteesi ruutuun: Kotiseurakuntasi

Jos tiedät jo kotiseurakuntasi, mikä on kotiseurakuntasi osoittama äänestystila? Vastauksen löydät täältä: Äänestystila

Mitä tarvitset mukaan? Henkilöllisyystodistuksen. Äänestyspaikalta saat mukaan kahvin ja kenties hyvän mielen siitä, että olet ottanut askeleen muutoksen mahdollistamiseksi.

Valoa ja iloa vaaliuurnille!

– Eveliina

Kuva: Marianna Siitonen / Kirkon kuvapankki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s