Hävettää, ei aikaa vaaleille

Hävettää myöntää, mutta meneillään olevat seurakuntavaalit ovat menneet minulta hieman ohi. Viimeinen kurssi opintojani, kaksi osa-aikatyötä ja työnhaku ovat pitäneet arkeni työntäyteisenä. Tuntuu, ettei minulla ole ollut kunnolla aikaa perehtyä näihin vaaleihin, jotka ovat kirkon kannalta todella tärkeät. Niin kuin jo sanoin, hävettää, koska kirkontyöntekijänä ja toivottavasti tulevana pappina minun kuuluisi olla ajan hermoilla.

Työn kautta mukana

Henkilökohtaisen avustajan viestintätyössäni olen tehnyt blogi- / nettisivut työnantajalleni, joka on seurakuntavaaliehdokas. Työni kautta olen siis seurannut vierestä yhden ehdokkaan matkaa, mutta itse en ole päässyt kovin sisälle vaaleihin. En ole ehtinyt perehtymään ehdokkaisiin ja pohtimaan, kenelle antaisin ääneni. Onko sinulla ollut sama ongelma, ettei aikaa vaaleille ole tahtonut löytyä?

Vaalikone ja sopivin ehdokas Reetta Pauni

Päätin korjata tilanteen ja tein seurakuntavaalien vaalikoneen. Kotiseurakuntani on tällä hetkellä Herttoniemen seurakunta. Vaalikoneessa sopivin ehdokas kotiseurakunnastani on Reetta Pauni. Hän on 37-vuotias Lasten ja nuorten puolella -valitsijayhdistyksen ehdokas. Yhteensopivuutemme oli 71%. Mielestäni missään merkittävissä asioissa emme olleet erimieltä. Annan siis ääneni Paunille.

Lasten ja nuorten puolella vai palveleva seurakunta?

Herttoniemen seurakunnassa on vain kaksi ehdokaslistaa: Lasten ja nuorten puolella sekä Palveleva seurakunta. Ensimmäisen keskiössä on Jumalan rakkaus ja lähimmäisenrakkaus. Jälkimmäinen puolestaan tuo esiin kirkon hengellistä perussanomaa. Molemmat ovat mielestäni tärkeitä ja osin samaakin tarkoittavia asioita. Lasten ja nuorten puolella vaikuttaa ehkä hieman modernimmalta ja nuorekkaammalta ehdokaslistalta. Voisin antaa ääneni kummalle ehdokaslistalle vaan, mutta annan sen Paunin takia Lasten ja nuorten puolella -listalle.

Ehdit mukaan

Jos olet kärsinyt ajan puutteesta vaalien kanssa, ehdit vielä mainiosti mukaan! Vaalikoneen voit täyttää kätevästi täällä: Vaalikone Ohjeita äänestämiseen löydät edellisen blogikirjoitukseni lopusta: Seurakuntavaalit: äänestä, älä valita

Enkeleitä huomiseen vaalipäivään,

Eveliina

Kuva: Marianna Siitonen / Kirkon kuvapankki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s