Korvaavan tehtävän palautus

Huomenna olisi opintojeni viimeinen päivä, mutta en erään esteen takia pääse paikalle. Sain opettajalta ohjeet korvaavan tehtävän tekemiseen ja olen jo pääosin tehtävän tehnytkin. Huomenna saan vielä viimeisen päivän diat, joiden pohjalta viimeistelen korvaavan tehtävän ja palautan sen. Käytännössä siis huomenna palautettuani tehtävän olen papereita vaille valmis maisteri. Yliopistolle minun ei tarvitse mennä enää muuta kuin noutamaan todistus. En tosin ole ihan varma, tuleeko todistus nykyään postitse kotiin vai pitääkö se käydä hakemassa. Tietäisikö joku teistä lukijoista paremmin?

Ei enää yliopistolle

Olen ajatellut orientoitua opintojeni päättymiseen siten, etten todella enää mene yliopistolle. Tähän asti olen Tuomiokirkolle töihin mennessäni oikaissut yliopiston kirjaston kautta. Metroasemalta on suora hissiyhteys kirjastoon, josta pääsee kätevästi kirkolle ilman että tarvitsee kiertää korttelia. Nyt aion luopua tästä oikaisukäytännöstä, jotta arjessani konkretisoituisi se, että opintoni ovat ohitse. Ei muuta kuin ajoissa matkaan ja reippailemaan!

Aika siirtyä eteenpäin

Olen odottanut opintojeni päättymistä kuin kuuta nousevaa. Teologian opiskelu on ollut mielekästä ja nämä vuodet ovat kehittäneet minua niin ihmisenä kuin ammattilaisena paljon. Haluan alleviivata sanaa paljon. Olen ollut joka päivä kiitollinen siitä, että Jumala johdatti minut sairaanhoitajaksi valmistuttuani vielä teologiseen. Viimeiset viisi ja puoli vuotta olen vihdoin saanut opiskella alaa, josta olen oikeasti kiinnostunut. Olen saanut myös kasvaa kohti unelmieni ammattia, kohti kutsumustani palvella pappina. Vuodet teologisessa ovat nyt kuitenkin tulleet päätökseensä ja on aika siirtyä elämässä eteenpäin.

Valmis seuraavaan askeleeseen

Haluni ja motivaationi päästä tekemään papin töitä on valtava. Kaikki työkokemus erilaisissa kirkon tehtävissä ja elämän kokemus ylipäänsä tarjoavat toki eväitä papin työhön. Koen kuitenkin niin, että tuntisuntion töistä, kesäteologin töistä, leirityöntekijän töistä, vapaaehtoistöistä, sairaanhoitajan töistä ja elämästä itsessään olen saanut sen verran kokemusta, että olen valmis ottamaan seuraavan askeleen. Sen verran valmis, mitä ihminen nyt koskaan voi olla uuteen tehtävään.

Ulkoisen kutsun saaminen

Työllistymiseni papiksi ei ole kiinni vain sisäisestä kutsumuksestani vaan myös ulkoisesta kutsusta, jonka voi esimerkiksi seurakunta antaa. Prosessi kohti pappisvihkimystä etenee vasta sitten kun jokin seurakunta tai muu taho kutsuu minut papikseen. Suomeksi sanottuna siis päättää palkata minut joko papin virkaan tai viransijaisuuteen. Maisterille jälkimmäinen vaihtoehto on ehdottomasti todennäköisempi. Tämän kutsun saamiseksi olen tehnyt nyt loppuvuoden aikana ahkerasti töitä. Olen realisti haastavan työllisyystilanteen suhteen ja samaan aikaan toiveikas. Olen myös kiitollinen jos muistat minua iltarukouksessasi, papin paikan löytymiseksi. ❤

Toivolla ja tarmolla,

Eveliina

 

P.S. Off pointina vielä se, että sain kokemuksia vanhemmuudesta kaksi kappaletta. Lukijoita artikkelilla on kuitenkin ollut 57. Nähtävästi blogia lukevat ihmiset todella mieluummin lukevat kuin itse kertovat ajatuksistaan. Ymmärrän tämän enemmän kuin hyvin. Tulipahan kuitenkin kokeiltua galluppia. 🙂 Se ei pelaa, joka pelkää.

Kuva: Pixabay

6 thoughts on “Huomenna papereita vaille valmis

 1. Hieno saavutus, ihan mahtavaa, että opinnot ovat päätöksessä. Muistan tuon tunteen, että opiskelu oli kyllä kivaa, mutta loppuvaiheessa alkoi jo haluta eteenpäin. Hain oman todistukseni publiikista, se oli aika juhlavaa, joku puhe oli ja olisko ollut jopa musiikkiesitys, en ole enää varma. Siitä on jo järkyttävän kauan, joten en tiedä mikä käytäntö nykyään on. Kommentoinnista sen verran, että se on jostain syystä hiipunut blogeissa vuosien varrella. Itse tykkään vuorovaikutuksellisuudesta blogeissa, asiallisia kommentteja on aina kiva saada.

  Tykkää

  1. Kiitos Liiolii. 🙂 Papereita vaille valmis ollaan. Mitä olet opiskellut aikoinaan? 🙂 Tykkään myös vuorovaikutuksellisuudesta, mutta aika vähän kommentteja tulee. Sivujeni tilastojen mukaan ihmiset kuitenkin lukevat kirjoituksiani, tai ainakin avaavat sivun, koska on tilastoitunut. 😀

   Tykkää

   1. Luin Helsingin yliopistossa itämerensuomalaisia kieliä, folkloristiikkaa ja uskontotiedettä. Kunnon humanistihörhö siis. 😀 Myöhemmin vielä AMK:ssa toimintaterapeutiksi.

    Tykkää

   2. Voi miten mielenkiintoisisa aineita. 🙂 Mihin kieliin erityisesti perehdyit? Sainkin jätettyä tutkintotodistuspyynnön jo tänään, viimeinen kurssi rekisteröitiin niin nopeasti. Vaikka papin töitä ei ole löytynyt, on ihanaa valmistua. 🙂

    Tykkää

 2. Käytännössä vain viroon, olin viron kielen linjalla. Tarton opiskelijavaihdossa luin vähän vatjaa. Kyllä niitä papin töitä löytyy ennemmin tai myöhemmin, toivottavasti ennemmin, olen siitä varma. Samalla hyvällä meiningillä vaan eteenpäin. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s