Pohdin pitkään, kirjoittaisinko ajatuksistani vai arjestani. Otsikosta päätellen päädyin siihen, että ehkä on kuulumisten aika. Millaista arkeni on nyt, valmistuneena? Todistuksen saamisesta ja valmistuneiden juhlasta tulee tänään kuluneeksi itseasiassa tasan kuukausi.

Työpaikkailmoitukset

Päivätyöni on tällä hetkellä työnhaku. Mitä sitten teen? Seuraan aktiivisesti evl.fi -sivuston avoimia työpaikkoja, kirkkohr:ää ja Kotimaan työpaikkailmoituksia. Poimin ilmoituksista paikat, joihin voisin mahdollisesti hakea ja soitan. Aina puheluun ei vastata heti ja soitan muutamana eri päivänä, kunnes saan työpaikkailmoituksessa ohjeistetun henkilö kiinni.

Soittaminen

Tyypillisesti kysyn puhelussa, otetaanko haussa huomioon maistereita. Seurakunnat voivat olla tilanteessa, jossa he tarvitsevat välttämättä jo vihityn papin. Siksi tätä maisterien mahdollisuutta on tarpeen tiedustella, ellei siitä ole ilmoituksessa erikseen mainittu. Kysyn usein myös muutenkin tarkentavia kysymyksiä ja esimerkiksi sitä, millaista osaamista avoinna olevaan tehtävään hakijalta toivotaan.

Työhakemukset

Jos puhelussa saan vihreää valoa maisterina hakemiselle, kirjoitan työhakemuksen. Sen teen huolella ja ajan kanssa. Perehdyn netin ja sosiaalisen median avulla työnantajaan eli useimmiten siihen, millainen seurakunta on kyseessä. Luen ilmoituksesta tarkasti avoinna olevan toimen työtehtävät ja taidot, joita toivotaan. Listaan ne ylös ja pohdin, millaista osaamista minulla olisi juuri tähän kyseiseen työtehtävään ja kyseisen työnantajan palvelukseen. Mitä sellaista kokemusta minulla on, josta voisin ammentaa työtä tehdessäni.

Luen kirjoittamani hakemuksen monta kertaa läpi, muokkaan, hion ja viimeistelen. Mikäli olen lähettänyt hakemuksen kirkkohr palvelussa, palaan siihen vielä ennen hakuajan päättymistä. Luen hakemukseni silloin vielä kerran ja muokkaan tarvittaessa. Tässä työllisyystilanteessa ei mielestäni kannata lähettää huonoja hakemuksia. Luotan siihen, että hakemuksella on painoarvoa valittaessa haastatteluun kutsuttavia.

Lisäksi

Avoimiin työpaikkoihin hakemisen lisäksi olen lähettänyt avoimia hakemuksia ja ottanut yhteyttä hiippakuntapastoreihin, johtaviin sairaalasielunhoitajiin, kristillisiin oppilaitoksiin ja kristillisiin järjestöihin. Kirkkoherroille en ole vielä soitellut. Haluan ensin tehdä jonkinlaisen suunnitelman, mistä soittamisen aloittaisin. Jos vain aikaa on, periaatteessahan sitä voisi soittaa kaikki Suomen kirkkoherrat läpi. En kuitenkaan ole ihan vakuuttunut, onko tällainen urakka hintansa väärti.

Haastattelut

Kutkuttava kysymys: onko työnhakuni tuottanut tulosta? Olen saanut kutsuja haastatteluihin, mutta olen muutoin melko avoimesta linjastani ehkä hieman poiketen tämän asian kanssa vaitonainen. Haastatteluun pääseminen kun ei vielä ole tae työllistymisestä. Kerron mielelläni ja jaan iloni kanssanne sitten, jos tulen valituksi johonkin.

Tuntisuntion työt

Työnhaun ohella olen jatkanut työssäni tuntisuntiona. Valmistumisen jälkeen joulukuu meni nopeasti ja töitä oli sopivasti. Vuoden vaihteen jälkeen hiljeni ja nyt työvuoroja suntiona on aika vähän. Alkuvuosi on meillä perinteisesti melko hiljaista aikaa ja aikaa, jolloin on tavanomaista vähemmän työvuoroja. Tuomiokirkon urut ovat helmikuun loppuun asti remontissa ja siksi kirkko on auki vain viikonloppuisin. Krypta tosin on auki ma-pe klo 10-17, joka on vähemmän kuin kirkkosalin aukioloajat normaalisti. Tämän takia työvuoroja on nyt entistäkin niukemmin tarjolla.

Uudet työt

Vuoden vaihteen jälkeen olen aloittanut yhdessä sairaalasielunhoidossa viikonlopun varallaolot. Minulla on tämän kevään aikana keskimäärin yksi viikonloppu per kuukausi. Yhden viikonlopun olen ehtinyt olemaan varalla ja odotan tulevia. Olen myös käynyt tutustumassa erääseen seurakuntaan, jossa voisin tehdä tarvittaessa töihin kutsuttavana iltapäiväkerhon ohjaustyötä. Kaksi työvuoroa on tällä hetkellä sovittuna. Työnhaun ja suntion työn ohella minulla on siis nyt uusia, pieniä työkuvioita. On mukava saada uudenlaista työkokemusta ja kehittää omaa osaamista papiksi työllistymistä odotellessa.

Vapaaehtoistyö?

Kauteni Pappisliiton opiskelijaedustajana päätyi vuoden loppuun kun valmistuin. Nyt minulla ei ole yhtään vapaaehtois- tai vastuutehtävää. Olen pohtinut, mitä voisin aloittaa tekemään vapaaehtoisena. Tehtävän pitäisi olla sellainen, joka ei vaatisi pitkäaikaista sitoutumista ja josta voisin lähteä pikaisestikin pois, mikäli saisin tässä kevään aikana töitä pappina. Toisaalta kalenterini näyttää täyttyvän mukavasti työnhausta ja kolmen eri työn työvuoroista, joten ehkä minun kannattaa nyt keskittyä näihin ja etsiä itselleni mieluinen vapaaehtoistyö vakaampana aikana.

Välivaihe ja auto

Tällaista arkeni tällä hetkellä on. Tuntuu että elän vähän sellaisessa välivaiheessa. En tee kovin pitkän tähtäimen suunnitelmia, koska en tiedä, saanko töitä ja jos saan, mistä ja milloin. Parempi puoliskoni odottaa työllistymistäni. Olemme sopineet hänen kanssaan, että jos saan töitä, paremman puoliskoni Sepe auto jää minulle ja ostamme hänelle uuden auton. Käytännössä siis ostaisin puolet Sepestä, jotta saisimme sen yhteisiin nimiin ja sitten ostaisimme yhdessä auton paremmalle. Pidetään siis peukkuja töiden löytymisen puolesta, jotta parempi saisi haluamansa ja haaveilemansa kaaran.

Miten sinun uusi vuotesi on lähtenyt käyntiin? Mitä tammikuu on tuonut tullessaan? 🙂

Valoisin siunauksin,

Eveliina

Kuva: Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s