Olen viettänyt viime viikot hiljaiseloa täällä blogissa. Syy vaikenemiselleni on uusi työ ja muutto Jyväskylään. Kyllä, luit oikein, olen työllistynyt! Aloitin reilu kolme viikkoa sitten uudessa työssäni Kansan Raamattuseuralla Jyväskylän opiskelijatyöntekijänä. Työssäni suunnittelen ja järjestän toimintaa opiskelijoille ja nuorille aikuisille enimmäkseen Jyväskylässä, mutta myös valtakunnallisesti. Jyväskylässä toimintamme ydin ovat Hehku-illat eli opiskelijoiden ja nuorten aikuisten illat.

Paljon opittavaa

Uudessa työssä on aina paljon opittavaa ja niin on ollut nytkin. Viikot ovat kuluneet kuin yhdessä hujauksessa ja ajatukseni ovat täynnä kaikkea uutta ja jännää. Jyväskylän opiskelijatyö on pikkuhiljaa alkanut hahmottua minulle, mutta valtakunnallisen työn osalta tietämykseni on vielä lapsen kengissä. Tämän työn oppimiseen menee kuulemma vuosi ja veikkaan että se on just niin.

Lämmin vastaanotto

Sekä nuoret aikuiset Jyväskylässä että Kansan Raamattuseura työyhteisönä ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä on ollut, kun kävin esittäytymässä Jyväskylän aikuistyön päiväkahveilla. Läsnäolijat toivottivat minut tervetulleeksi laulamalla ”Tahtoisin toivoa sinulle”. Pohdin, kuinka monessa työpaikassa otetaan uusi työntekijä tällä tavalla vastaan? Taisi tulla pieni tippa piilolinssiini.

Ihana rukkis

Suunnittelen ja toteutan Hehku-iltoja yhdessä rukkiksen eli työrukkasen kanssa. Rukkis on käytännössä opiskelijoiden ja nuorten aikuisten työryhmä. Ensimmäisen rukkiksen kokouksen jälkeen sain rukkislaisilta tervetulolahjaksi Eveliina nimisen Marianne-pussin ja itse tuunatun kortin rohkaisevilla Raamatunjakeilla. Olen mielettömän kiitollinen kaikista näistä ihanista ihmisistä ja vastaanotosta! Työni alku on tuntunut vahvasti siunatulta.

Viikonloput muutossa

Arkiviikot ovat kuluneet tiiviisti uuden työn pyörteissä ja viikonloput muuttoa hoitaessa. Neljä viikkoa sitten tulimme viikonlopuksi vuokra-asuntonäytöille Jyväskylään. Seuraavana viikonloppuna matkustimme siivoamaan vuokraamamme asunnon. Sitä seuraavana viikonloppuna oli muutto ja nyt menneenä viikonloppuna purimme loput pahvilaatikot ja laitoimme uutta kotia kuntoon. Kaiken mualiman pientä hankittavaa ja hoidettavaa riittää edelleen.

Kahden kaupungin välillä

Olen nyt majaillut jo kaksi viikkoa Jyväskylässä. Paremmalla puoliskollani on maaliskuun puoleen väliin asti työt ja opinnot Helsingissä. Tällä hetkellä olemme viikot erillään ja treffaamme viikonloppuisin, sahaamme kahden kaupungin välillä. Onneksi uusi työni on enimmäkseen arkiviikkopainotteista. Helsingin asunnossamme on jäljellä enää patjapoloinen, pikkuruinen matto, sohvapöytä ja tietokone paremman arkista eloa varten. Sekä iso kasa siivousvälineitä odottamassa kuumeisesti käyttöään asunnon loppusiivousta varten.

Paremman työt ja opinnot

Omat työkuvioni ovat nyt kunnossa, mutta paremmalla puoliskollani muutokset siintävät vasta edessäpäin. Parempi etsii parhaillaan töitä Jyväskylästä ja hakee keväällä siirto-opiskelijaksi Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Luojan kiitos (tarkoitan tätä todella, en käytä vain totuttuna fraasina) Jyväskylän koulutustarjonnassa on sama automaatioinsinööri-linja, jota parempi opiskelee. Suurena esirukousaiheena on nyt se, että parempi löytäisi töitä täältä ja siirto-opiskeluoikeus järjestyisi.

Pappisvihkimys?

Sitten se kuuma peruna, joka kaikkia kiinnostaa: Saanko tähän työhön pappisvihkimyksen? Pohdin pitkään, mitä uskallan tästä aiheesta julkisesti sanoa. Päädyin siihen, että sanon sen, että tässä yritetään järjestelyä, johon voitaisiin mahdollisesti vihkiä. Tämä prosessi on kesken ja asia Lapuan hiippakunnan sekä Jumalan käsissä. Muuta en uskalla tässä vaiheessa sanoa. Kerron kyllä jos päätöksiä tehdään ja saan jotain varmaa sanottavaa. Olen kiitollinen, jos muistaisit tätäkin asiaa rukouksissasi.

Nopea aikataulu

Kaikki tapahtui loppujen lopuksi mielettömän nopeasti. Tammikuussa kävin työhaastattelussa, seuraavalla viikolla sain tietää, että minut on valittu tehtävään ja helmikuun alussa aloitin työt. Samaan aikaan heipatin työkaverit Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ja muutto pukkasi päälle. Hektisen aikataulun takia en ole ehtinyt kirjoittamaan enkä muutenkaan päivittämään someani. Näin jälkikäteen ajateltuna on hyvä, että asiat tapahtuivat pikapuoliin. En ehtinyt spekuloimaan, pärjäänkö uudessa työssä tai järjestyvätkö asumiskuviot. Nyt asiat vain tapahtuivat ja minä keikuin menossa mukana.

Rukousaiheita?

Elämässämme on nyt mielettömän paljon iloa ja onnea, samoin rukousaiheita. Jottei tämä hommeli menisi yksipuoliseksi, minkä aiheiden puolesta haluat, että rukoilisin? Olen kiitollinen kaikista esirukouksista ja haluaisin vastavuoroisesti tuoda rukouksissani Jumalan eteen ihmisten asioita. Rukoilisin mielelläni kanssasi.

Ratkiriemukasta ja hullunkurista talvilomaviikkoa! 🙂

Sydämellä,

Eveliina

4 thoughts on “Uusi työ ja muutto Jyväskylään

  1. Voi että, olet ollut mielessä, olen miettinyt mitä sulle kuuluu! Ihania uutisia. Uusi työyhteisö kuulostaa lämpimältä. Muistan sinua esirukouksissa. Jos haluat, niin rukoile minunkin puolesta. Jännään ja stressaan esiintymistä suomentamaani kirjaan liittyen. Julkkarit on huhtikuun puolivälissä, hui! Mielenrauha ja tyyneys olisi tarpeen. Kiitos. ❤

    Tykkää

    1. Mieltä lämmittävää kuulla että olen ollut hiljaiselosta huolimatta mielessäsi Liiolii. 🙂 Uusi työyhteisö on lämmin ja tosi hyväksyvä. Jokainen saa olla juuri sellainen kuin on ja siitä tykkään. Kiitos rukouksista. ❤ Muistan sua ja jännitystäsi rukouksissani ja sitä että saisit mielenrauhan julkkareiden esiintymisen kanssa. 🙂 Saanko kysyä minkä kirjan oot suomentanut?

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s